İpekyol Gm’ de Mevki Ve Makam Hırsı Semineri
Seminere Kuranı Kerim Eğitmeni Nuriye GÜVEN, Kuranı Kerim kursiyerleri ve çevrede ikamet eden bayanlar katıldı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik Merkezimizin çevresinde ikamet eden ailelere ulaşarak aile içi bilinçlendirme seminerleri oluşturmak istedik. Büyükler ne kadar bilinçlenirse o oranda gençlerimize ve çocuklarımıza da yansıması olacak ve böylece katkı sağlamış olacağız. Bilinçli ve bilgili aile aynı zamanda bilgili, bilinçli gençlik demektir. Bu düşünceyle hem ailelerimizle tanışmak sıcak muhabbetler kurmak ve dolayısıyla Gençleri Gençlik Merkezlerimize çekmek en büyük arzumuzdur. Bu kapsamda Şanlıurfa İl Müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde her ay görevli bir vaiz tarafından Gençlik Merkezimizde seminer verilmektedir. Bugünkü programa vaiz Esma ÖZDEMİR görevli olarak katılmaktadır. Kendisine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum dedi.
Semineri veren Şanlıurfa İl Müftülüğünde görevli Vaiz Esma ÖZDEMİR İse; Mevki ve şöhret sahibi olmak arzusu, insanlarda üç şeyden hasıl olur:
Birinci sebep, nefsin arzularına kavuşmaktır. Nefs, arzularının, haram yollardan elde edilmesini ister. İkincisi, kendinin ve başkalarının haklarını zalimlerden kurtarmak ve müstehap olan mesela, sadaka vermek için ve hayrat, hasenat yapmak için yahut mubah olan işler yapmak için, mesela, iyi yemek, iyi giyinmek, iyi evlerde oturmak ve çoluk çocuk sahibi olup, rahat ve mesut yaşamak için veya ibadetlerine mani olacak şeylerden kurtulmak için ve İslam dinine ve Müslümanlara hizmet için mevki sahibi olmak istenir. Bu niyet ile mevkiye kavuşurken, riya gibi ve hakkı bâtıl ile karıştırmak gibi, İslamiyet'in yasak ettiği şeyleri yapmazsa ve vacipleri, sünnetleri terk etmezse, bunun mevki sahibi olması caizdir, hatta müstehaptır. Bir hadis-i şerifte, (Bir saat adalet ile idarecilik yapmak, altmış sene nafile ibadet yapmaktan daha iyidir) buyuruldu. Riya ile ve hakkı bâtıl ile karıştırarak mevki sahibi olmak caiz değildir. İyi niyet ile olsa da, caiz değildir. Çünkü, haramları ve mekruhları, iyi niyet ile de yapmak caiz değildir. Günah işleyenin, (Sen kalbime bak! Kalbim temizdir. Allah kalbe bakar) sözünün yanlış, hatta zararlı olduğu buradan da anlaşılmaktadır.
Mevki sahibi olmayı istemenin sebeplerinden üçüncüsü, nefsini eğlendirmektir. Nefsi, maldan olduğu gibi, mevkiden de lezzet almaktadır. Arada İslamiyet'e uymayan işler bulunmazsa, nefsi lezzet aldığı şeye kavuşturmak haram olmaz ise de, takvanın, himmetin az olduğunu gösterir. Mevki elde ettikten sonra, insanların gönüllerini kazanmak için, riya ve gösteriş yapmasından korkulur. Hatta, münafıklık ve hakkı bâtıl ile karıştırmak ve hatta hile ve yalan gibi tehlikeli haller de olabilir. Dedi.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Hakan KEŞKÜŞ ise; Bizlere her çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Abdullah ERİN, Vali Yardımcımız Sayın Ahmet YILDIZ, Şanlıurfa İl Müftüsü Sayın İhsan AÇIK, Vaiz Esma ÖZDEMİR ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız son sürat devam edecek olup, Tüm halkımızı ve gençleri gençlik merkezlerinden istifade etmeye davet ediyorum dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.