Instagram'a Türk dokunuşu

Instagram'a Türk dokunuşu
 Türk girişimcilerin fotoğraf paylaşım mecrası Instagram'a yönelik geliştirdiği modül, sosyal medyada yeni bir trendin Türkler tarafından başlatılmasına...

 

Türk girişimcilerin fotoğraf paylaşım mecrası Instagram'a yönelik geliştirdiği modül, sosyal medyada yeni bir trendin Türkler tarafından başlatılmasına zemin hazırladı.

 

İSTANBUL (AA) - Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan sosyal medya devlerinin bireyler, küresel ticaret ve tüketici alışkanlıkları için etkisi her geçen gün daha net anlaşılırken, bu alanlarda ilerlemeyi seçen Türk şirketleri de kullanıcı dostu çözümler üretmeye başladı.

 

Toplamda 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan ​Instagram'da fotoğraflar önceden yalnızca mobil uygulama aracılığıyla paylaşılabiliyordu.

 

Ancak Türk yazılım firması Growsta.com'un geliştirdiği modül sayesinde ise her gün 60 milyonun üzerinde fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'da artık mobil olmayan bilgisayar türleri üzerinden de fotoğraf paylaşmak mümkün olacak. Üstelik bunun için kullanıcıların bilgisayarlarına çeşitli programları yükleyerek, forumlardan yazılı ve görsel destek almasına gerek kalmayacak.

 

 

 

- "Sorunu ortadan kaldırdık"

 

 

 

AA muhabirine açıklamalar yapan Growsta.com kurucusu İsmail Sait Alpagu, "Growsta.com ile sisteme yükleyeceğiniz fotoğraflarınızı zamanlayarak istediğiniz tarihte Instagram'a yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz yirmi dakika sonra, dilerseniz de evlilik yıl dönümünüzde paylaşılması için fotoğrafınızı önceden yükleyip takviminize ekleyebiliyorsunuz"  bilgilerini verdi.

 

Instagram'ın fotoğrafları yalnızca mobil cihazlarla paylaşılmasını istediğini belirten Alpagu, "Çoğu marka kendi Instagram hesaplarını yönetirken içerikleri zamanlayamadığından ötürü büyük zorluk çekiyordu, biz bu sorunu ortadan kaldırdık" dedi.

 

 

 

- "Takipçi sayısını hızlıca artırmak mümkün"

 

 

 

Fotoğrafların herkesin aktif olduğu zamanlarda paylaşılıyor olmasının hem paylaşılan fotoğrafların alacağı beğeni sayısını hem de takipçi sayısını hızlıca artırmaya yarayacağını belirten Alpagu, "Şu ana dek test amaçlı çalıştırdığımız sistemimizi kullanan markaların Instagram hesaplarındaki takipçi sayısı üç ayda ortalama yüzde 350, beğeni sayıları ise yüzde 470 arttı. Uygulamamız ile toplam kazandırdığımız takipçi sayısı aylık 100 bini geçtikten sonra herkese açmaya karar verdik" diye konuştu.

 

 

 

- "Instagram üzerinden satış yapmak kolaylaştı"

 

 

 

Instagram kullanıcılarının yarısından fazlasının en az bir kez Instagram üzerinden alışveriş yaptığını belirten Alpagu, "Instagram üzerinden satış yapan markaların takipçi sayısını artırmak için her gün saatlerini harcalamalarına artık gerek kalmadı. Uygulama aracılığıyla belirlenen anahtar kelimeleri kullanarak fotoğraf paylaşan ya da belirlenmiş bir bölgeden fotoğraf paylaşan kullanıcıları takip edebiliyorsunuz. Böylelikle gerçekten sadece sizin markanıza ilgi gösterebilecek kişiler sizi takip ediyor" diye konuştu.

 

 

 

- APGSocial ve Growsta.com

 

 

 

İsmail Sait Alpagu'nun 2011'de kurduğu APGSocial ve onun alt markası Growsta, markalara dijital pazarlama iletişimi noktasında hizmet sağlayan bir yeni nesil bir reklam ajansı olarak hizmet verirken, şirket, Türk girişimcilerinin pazarı doğru okuduğunun göstergelerinden birini oluşturuyor.

 

 

 

- Türk girişimcilik ekosistemi

 

 

 

Son yıllarda dünyada adından söz edilen Türk simit ve kot markalarıyla övünç duyan Türkiye'nin katma değeri çok daha yüksek alanlara da yönelmesi gerektiği, ekonomi yönetimi, akademisyenler ve iş dünyasınca sık sık dile getiriliyor.

 

İnternet çağına ideal noktalardan eklemlenen fikirleri gelişmeye başlayan Türk girişimcilik ekosistemi, 2023 hedefleri için de umutları artırıyor.

 

Başarılı bir Türk internet girişimi olan Yemeksepeti'nin Berlin merkezli Delivery Hero'ya 589 milyon dolara satılması internet odaklı çözümlere yönelen start up firmalarını heyecanlandırırken, internet alanındaki sıçramaların adresi olarak "kullanıcı dostu" basit ihtiyaçlar gösteriliyor.

 

 

 

- Girişimcilik önündeki engellerin aşılması

 

 

 

2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı hedefleyen Türkiye'nin gelecekte internet yatırımlarına hız vermesi gerekirken, son dönemde kamunun bu alana artan desteği ve üniversite-sanayi iş birliğine ilişkin yapıcı projeler hevesleri artırdı.

 

Parlak bir fikri olduğuna inanan bir Türk girişimcisinin önündeki ilk bariyer genelde finansman sıkıntısı olurken, girişimciler bunu kamu desteği, teknokentler ya da "Melek yatırımcılar" üzerinden aşma yolunu seçiyor.

 

Düzenledikleri girişimcilik yarışmaları ve ödül törenlerine karşın bazı üniversite, dernek ve birlikler iş projeleri üretiminde başarısız kalırken, finansal sorunlar nedeniyle zihinlerde kalmanın ötesine geçemeyen projeler Türkiye'ye hem para hem de enerji kaybettiriyor.

 

Öte yandan melek yatırımcıların ne kadar "melek" olduğu da girişimci çevrelerde tartışılan konular arasında yer alırken, seçim sonrası dönemde girişimcilik ekosisteminin yasal altyapısının ve işleyişinin daha da optimize edilmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.