İnsanlık Anıtı parça parça olacak?

İnsanlık Anıtı parça parça olacak?
Son günlerin ençok konuşulan ve Kars Belediye Meclisi tarafından kaldırılmasına karar verilen 'İnsanlık Anıtı' parça parça kaldırılacak.Kars Belediye...



Son günlerin ençok konuşulan ve Kars Belediye Meclisi tarafından kaldırılmasına karar verilen 'İnsanlık Anıtı' parça parça kaldırılacak.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Temur Paşa Tabyası üzerinde yapılan ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kaldırılması yönünde kararı bulunan anıtın kesilerek parça parça kaldırılacağını söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; "İşte orada iskele kurulacak. Vinç gelecek ve elmas sistemiyle vincin kaldırabileceği ölçülerde kısımlar belirlenecek. Kesilecek aşağıya indirilecek. Tekrardan aynı işlem bir daha yapılacak" dedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun verdiği karar doğrultusundan oradaki inşaat ve fiziki müdahalenin oradan kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Bozkuş, daha sonra anıtın yapıldığı Temur Paşa tabyasının eski halini gösteren resimlerini basın mensuplarına gösterdi.

Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kaldırılmasına karar verilen anıt, için önümüzdeki günlerde ihale açılacak. İhale üzerinde kalan firma tarafından gerekli fizibilite raporları hazırlandıktan sonra anıt bulunduğu yerden kesilerek indirilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.