'İnşaat fuarına 40 bin kişinin gelmesini bekliyoruz'

'İnşaat fuarına 40 bin kişinin gelmesini bekliyoruz'
Adana'da TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana İnşaat 2012" fuarı Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'nın da katıldığı bir törenle açıldı.Fuarda,...


Adana'da TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana İnşaat 2012" fuarı Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'nın da katıldığı bir törenle açıldı.

Fuarda, yapı malzemeleri, inşaat teknolojileri, iş ve inşaat makineleri ile ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz teknolojisi, tesisat ve yalıtım yapan firmalar ürünlerini sergileyecek. Fuar, 18 Şubat Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.


TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen yıl 158 firmanın katıldığı fuarı 38 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl fuara 180 firmanın katıldığını 40 bin yerli ve yabancı iş adamının ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım faaliyetleriyle hedeflerine ulaşacaklarını anlatan Ersözlü, ?Fuar merkezimiz, büyük buluşmalara ev sahipliği yapan, muhtelif sektörlerde uzmanlaşan, markalaşmış, tüm yurtta ve dünyada takip edilen fuarlarıyla ön plana çıkmaya başladı. İnşaat ve IHS fuarlarımızdan bunların başında geliyor. Bu bölgenin inşaat sektöründeki dinamizmi, pazardan aldığı pay, sektördeki önemli global oyuncuların yoğunluğu fuarlarımızın popülerliğini her geçen yıl artırıyor. Gerek fuara katılan firmalar gerek fuarı ziyaret edecek on binlerce profesyonel ziyaretçi açısından fuarlarımız etkin ve verimli sonuçlarıyla büyük bir platform olacak.? dedi.


Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, fuarların inşaat sektörü başta olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkıları bulunduğunu bildirdi. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen inşaat fuarlarının yapıldığı ilk günden bu yana 5 bini yurt dışından olmak üzere, 200 bine yakın profesyonel ziyaretçiyi, TÜYAP çatısı altında buluşturduğunu hatırlatan Avcı, şunları söyledi: "Doğal afetlerin olduğu Türkiye'de inşaat sektöründe kullanılan malzeme, makine ve donanım çok önemli. Çukurova bölgesindeki doğal gaz yatırımında ihtiyaç duyulan her türlü araç, ekipman ve hizmet Adana inşaat fuarlarında mevcut. İlimizde doğal gaz faaliyetlerinin hızla sürdüğü bu dönemde bu fuarın da ayrı bir önemi olduğunu biliyoruz. Fuarla eş zamanlı düzenlenecek, seminerler konferanslarla kamuoyunun bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesi sağlanacak."


Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise fuarın bölgeye hayırlı olmasını diledi. Kocamaz, fuarların bir kente ve bölgeye nasıl hareket getirdiğini, tanıtımına nasıl katkı sağladığını ve iş çevreleri için ne kadar özel olduğunu bildiğini ifade ederek, "İnşaat ve ısıtma soğutma sistemleri üzerine açılan fuarda, bölge insanı ve belediyelerimiz, son teknolojik gelişmelerden faydalanma imkanı bulacaktır." diye konuştu.


Vali Yardımcısı Avcı ve beraberindekiler fuarı gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.