IMF'den Türkiye Açıklaması

IMF'den Türkiye Açıklaması
IMF:"AB'deki zayıf büyümeye rağmen Türkiye ekonomisi %3'ten hızlı büyüyecek.Uluslararası Para Fonu IMF, Avrupa Birliği'ndeki zayıf büyümeye rağmen...


IMF:"AB'deki zayıf büyümeye rağmen Türkiye ekonomisi %3'ten hızlı büyüyecek.

Uluslararası Para Fonu IMF, Avrupa Birliği'ndeki zayıf büyümeye rağmen Türkiye ekonomisinin bu yıl daha ölçülü bir şekilde yüzde 3'lük bir büyüme göstermesinin beklendiğini bildirdi.

IMF heyetinin Türkiye ziyaretinin ardından hazırlanan ve heyetin kendi değerlendirmelerini içeren değerlendirme notu yayımlandı.

Değerlendirme notunda, Türkiye'de 2 yıllık hızlı ve trendin oldukça üstündeki büyümenin ardından, ekonominin önemli ölçüde yavaşladığı, bu yavaşlamanın, dengesizliklerin azaltılmasına katkıda bulunduğu ifade edildi.

Notta, ana ticaret ortaklarındaki zayıf ekonomik faaliyete rağmen, Türkiye'nin büyümesinin bu yıl pozitifte kalması ve daha dengeli olmasının beklendiği belirtildi.

Değerlendirme notunda, işsizliğin son on yılın en düşük seviyesinde olduğuna dikkat çekilerek sağlıklı özel sektör bilançoları ve daha destekleyici makro ekonomik politikalar sayesinde iç talebin tekrar canlanmasına yönelik koşulların mevcut olduğu kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.