İmamhatip Lisesinin Temelini Davutoğlu Atacak

İmamhatip Lisesinin Temelini Davutoğlu Atacak
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya?nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocafendi?nin ismini taşıyan 36 derslikli imam hatip lisesi...


Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya?nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocafendi?nin ismini taşıyan 36 derslikli imam hatip lisesi ve eğitim kompleksinin temel atma töreninin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu\'nun katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

25 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Gülbahçe Mahallesi'nde gerçekleştirecekleri temel atma törenine tüm Konyalıları davet eden Başkan Kalaycı, "Konya'mızın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi 2 yıl önce Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. Konyalı gençlerin milli ve manevi değerlere saygılı olarak yetişmesi için büyük emek harcayan merhum Hocaefendi'nin isminin yaşatılması için meclis kararı aldık. Bu kapsamda 36 derslikli imam hatip lisesi, 200 kişilik yurt binası ve spor salonundan oluşan eğitim kompleksinin temel atmasını Dışişleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. 18 bin 500 metrekarelik toplam alan üzerinde yapılacak bu 3 tesisin yaklaşık maliyeti 10 milyon TL." dedi.

 

Gülbahçe Mahallesi'nin, yapılan ve yapılacak yeni yatırımlarla tam anlamıyla gül bahçesine dönüşeceğini vurgulayan Kalaycı, "Geçtiğimiz yıl bu bölgede yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini attık ve inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Konya'da bir ilk olan bu tesiste bay ve bayan ayrı olmak üzere iki ayrı yüzme havuzu yapılıyor. İnşaatı devam eden sosyal tesisler, Berlika Parkı, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi ve diğer donatılarla birlikte bu bölgeye yapacağımız yatırımların toplam maliyeti 50 milyon TL'yi bulacak. Toplam 100 bin metrekarelik alanda yapacağımız yatırımlarla birlikte bu bölge yeni bir sosyal cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.