İlker Başbuğ hakkında çarpıcı karar?

İlker Başbuğ hakkında çarpıcı karar?
Mahkeme Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin yapılması için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi. ''İrtica...



Mahkeme Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin yapılması için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

 

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarında ve belgelerde adı geçen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkına gereğinin takdir ve ifası için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını karara bağladı.

BAŞBUĞ'A SUÇ DUYURUSU


Sanıkların savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski
Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için (Suç duyurusunda bulunulmasına) Yetkili Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasına ve yazılacak yazıya duruşma tutanakları ve ilgili belgelerin eklenmesine karar verildi.

Mahkeme,
Genelkurmay Başkanlığından andıç hazırlama yönergesi mevcut ise istenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca internet andıcı ve eklerinin de gönderilerek bunların askeri yazışma usullerine uygun olup olmadığının sorulmasını hükme bağladı.

(AJANSLAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.