İLHAN CİHANER'İN O SIRRI...

İLHAN CİHANER'İN O SIRRI...
Gazeteci Kemal Özdemir'in "Ergenekon Fay Hattında Erzincan" isimli kitabı eski başsavcı İlhan Cihaner'in sırrını günyüzüne çıkardı.Millete ve siyasete...



Gazeteci Kemal Özdemir'in "Ergenekon Fay Hattında Erzincan" isimli kitabı eski başsavcı İlhan Cihaner'in sırrını günyüzüne çıkardı.

Millete ve siyasete komplo belgesi olarak bilinen Albay Dursun Çiçek imzalı "İrtica İle Mücadele Eylem Planı"nı Erzincan'da uygulamaya sokmaktan hakkında dava açılan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gizli sorgu odaları gün yüzüne çıktı. Erzincanlı gazeteci Kemal Özdemir'in "Ergenekon Fay Hattında Erzincan" adlı kitabı, gözaltı işleminden cezaevi sürecine kadar Ergenekon sanığı Cihanerle ilgili skandal detayları gözler önüne seriyor.

Adliyede gizli oda


CHP'den milletvekili aday adayı olan Cihaner'in yürüttüğü soruşturmalarla ilgili lojmanının bodrum katında sakladığı 4 bin 500 belgelik gizli arşivi, 16 Şubat 2010'daki operasyonda ortaya çıkmıştı. Özdemir kitabında "Adliye binasının 5. katındaki makam odasının çaprazında yapılan arşiv, teşhis ve sorgu odası" diyerek adliyedeki başka bir gizli sorgu odasına yer verdi. Cihaner'in İsmailağa Cemaati'ne yönelik operasyonlara başladığı zaman düzenlediği iddia edilen sorgu odasını, hiçbir adliyede benzeri olmayan şekilde dizayn ettiği belirtiliyor.


Şimdi kullanılmıyor


Cihaner'in evi ve makamının aranması sırasında soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Osman Şanal'ın aradığı birçok belge ve dosyayı bulamadığına dikkat çeken Özdemir, bunun sebebini "Çünkü Cihaner, çok önem verdiği evrak ve dosyaları çok uzakta değil, hemen yanı başında ama kimsenin bilmediği ve kullanamadığı, adliyedeki bu odada saklamıştı" diye açıklıyor. Kitaptaki bir ayrıntı ise Cihaner'in Erzincan'daki avukatı Hamit Sekman'ın bir SIM kartı içeriye sokmak isterken yakalandığı bilgisi. Özdemir, Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan bu durumun, tutanakla tespit edildiğini inceleme başlatıldığını aktarıyor.

Savcının iki kapılı, aynalı özel mekânı


Gazeteci
Kemal Özdemir, kitabında sorgu odasını şöyle anlatıyor: "Mevcut bir odayı alçıpan ile üç parçaya ayırıp, gizli dosyaları sakladığı küçük bir arşiv, içerisinde civalı aynanın bulunduğu bir teşhis odası bulunan, aydınlatma ve havalandırması olmayan, içerisinde bir bank bulunan sorgu odası. Yani, başsavcı kendisine standartlara uymayan, karanlık, izbe ve adliyede başka hiçbir savcının kullanmasına izin verilmeyen iki kapılı özel bir oda yapmıştı."

ERGENEKON SANIĞINDA PKK KİMLİK KARTI


Kitapta yer alan çarpıcı bir bilgi ise
Ergenekon terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Kıdemli Başçavuş Orghan Esirger'den PKK kimlik kartı çıkması. Arama tutanaklarında yer alan bu şok bilgi kitapta şu ifadelerle anlatılıyor: "ASAF (Aşırı Sağ Faaliyetleri) konusunda tecrübeli bir isim olan Başçavuş Orhan Esirger'in ev araması sırasında görevi gereği ilgi alanına girmeyen PKK'ya ait boş bir kimlik kartı çıkmıştı. Terör örgütüne ait bu kimlik kartını kendi evinde niçin bulundurduğunu bilmiyorum ama çıkan bu kimlik kartı kendisini bir kat daha esrarengiz kılmıştır. Esirger evinden çıkan bu kanıtlar üzerine 6 Ocak 2010'da ikinci kez Şanal'ın karşısında ifade vermek zorunda kaldı."

? İSTANBUL / BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.