İl Spor Müdürü Hadi: “55 Branşta Milli Takımlara 90 Sporcu Kazandırıldı”

İl Spor Müdürü Hadi: “55 Branşta Milli Takımlara 90 Sporcu Kazandırıldı”
 Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2014 yılının çok verimli ve hareketli geçtiğini, her yıl üzerine koyarak tesis,...


 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2014 yılının çok verimli ve hareketli geçtiğini, her yıl üzerine koyarak tesis, sporcu, hakem, antrenör, kulüp sayısında patlama yaşandığını söyledi.

Hadi, kentte kazandırdıkları yeni tesislerle her yaş grubuna spor yaptırmayı hedeflediklerini, 55 branşta ikisi profesyonel 329 spor kulübü ile futbol ve okul sporları olmak üzere toplam 146 bin 723 lisanslı sporcuya sahip olduklarını, her geçen yıl bu sayının artığını, kulüplere tesislerin yanı sıra ulaşım ve spor malzemeleri konusunda destek olduklarını kaydetti.

-“ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA KENTİMİZİN SESİNİ DUYURAN SPORCULAR”-

Farklı branşlarda 90 sporcunun milli takımlarda kentimizi temsil ettiklerini belirten Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teniste başta ABD Açık Tenis Turnuvası’nda genç çift bayanlarda Türkiye’de ilk kez Grand Slam şampiyonluğunu kazanan İpek Soylu olmak üzere atıcılıkta İlknur Çelik, atletizmde antrenör İbrahim Halil Aydın, sporcular Demet Parlak, Burak Yılmaz, Samet Sağlam, Mustafa Ceyran, Yaren Kurtay, Mehmet Karakoç, badmintonda Barış Aydemir, Mazlum Kaplan, sutopunda Elif Aytekin, masa tenisinde Zihni Batuhan Şahin, Talha Yiğenler, Fatma Aykutlu, İpek Karahan, Aybüke Öner, kanoda  antrenör Hatice Aydın, sporcu Burakcan Kızılateş, kürekteAntrenör  Harun Tosun, Doruk Girişmen, sporcular Mehmet Kocur, Ramazan Esen, Rezan Karacan, Ekincan Yılmaztürk, Yunus Emre Bulut, tekvando da Nafia Kuş, Emine Akış, Sevilay Karakılçık, Muay Thai de Özlem Şan, Hayri Doğan Hozanlı, Bengisu Aytekin,  Wushu Aydın Yıkılmaz, Göknur Yaşın Dündar, Kick Boks da Hüseyin Dündar, uluslararası yarışlarda dereceye girerek bayrağımızı göndere çektirmiş ve İstiklal Marşı’mızı söyletmişlerdir.”

-SEYHAN BARAJ GÖLÜ KANO-KÜREK PARKURU TÜRKİYE’DE BİR NUMARA OLDU-

Adana’dan farklı branşlarda 2014 yılında 90 kadar sporcunun milli takımlara gönderildiğini ve Türkiye genelinde madalya kazandığını ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlimizde birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık.  14 grup, 4 yarı final, 7 Türkiye finalleri ve 3 uluslararası olmak üzere toplam 28 büyük organizasyon gerçekleştirdik. Özellikle bu yıl beşincisini yapacağımız Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kurtuluş Maratonu kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bu başarılardan dolayı başta kano-kürek olmak üzere atletizm ve yüzmede Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olunca sorumluluğumuz arttı. Geçen yıl 374 sporcu TOHM’dan yararlandı. Özellikle atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü’nü yaptığımız albano sistem kürek parkuru ile Balkanlar, hatta Avrupa’da örnek gösterilen bir parkur oldu. Buna hava koşulları ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak’ın yardımıyla Türkiye’nin kano ve kürek merkezi oldu. Bunun yanı sıra Yüzme Federasyonu Başkanı Adanalı Ahmet Bozdoğan’ın katkılarıyla TOHM’un başına getirilen Almanya Eski Yüzme Milli Takım Antrenörü Martin Grobowski’nin çabalarıyla yüzmede eski başarıları sağlayacağımıza inanıyorum.”

-FENERBAHÇE İLE PROTOKOL İMZALANDI-

Kentte en başarılı olan branşlardan kano-kürek ve atletizmde başarılı olan sporcuları daha iyi koşullarda yarışmaları için Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya  ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Hadi, ayrıca Atletizmde sırıkla atlama ile yüksek atlamada önemli başarılar elde edildiğini, Ukrayna’lı ünlü yüksek atlama antrenörü antrenör Gennadiy Zuev’in yeni sporcular kazandırdığını kaydetti.

-“VALİ BÜYÜK’TEN  243 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE MALZEME YARDIMI”-

Vali Mustafa Büyük’ün spora ayrı bir önem verdiğinin altını çizen Hadi, geçtiğimiz aylarda Vali Büyük’ün şampiyon olan kulüplere Menderes Spor Salonu’nda kupa dağıttığını, ayrıca aynı etkinlikte 243 kulübe içlerinde eşofman, spor ayakkabısı, tozluk, şort ve forma bulunan spor malzemeleri dağıttığını ayrıca başta futbol ve basketbol müsabakaları olmak üzere tüm etkinliklere gelerek kulüplere destek verdiğini İfade etti.

BOTAŞ Spor Kadın Basketbol Takımı’nın hem birinci ligde hem de Avrupa Kupaları’nda kenti başarıyla temsil ettiğini hatırlatan Hadi, “Bunun yanı sıra yeni faaliyete geçmesine rağmen Birinci Basketbol Kadınlar Ligi’nde ASKİ Spor’un, ikinci erkekler basketbol liginde Adanaspor’un başarısından dolayı mutluyuz. Ayrıca, Birinci Hentbol Erkekler Ligi’nde Çukobirlikspor’un, Kadınlar Birinci Ligi’nde Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi, erkekler hentbolda Gençlikspor, Tekerlekli Sandalye Birinci Ligi’nde Adana Engelliler ile Martı Engelliler kentimizi adını duyuruyorlar” diye konuştu.

-ENGELLİLERİN SPOR YAPMALARI KOLAYLAŞTIRILDI-

Engelli özel sporculara çok önem verdiklerini, tüm spor tesislerinin mimarı yapısını engellilere yönelik değişiklikler yaptıklarını, rampalar koyduklarını, başta yüzme havuzu olmak üzere spor salonlarında rahat çalışmalarını sağladıkların belirten Hadi, tüm tesisleri engellilere açtıklarını, doğru ve bilimsel spor yapmaları için engelliler üzerinde testler uyguladıklarını, ulaşım, malzeme yardımında bulunduklarını, sporcu ve kulüp sayısını artırılmasına destek verdiklerini ifade etti.

Hadi, geçen sezon başta atletizm, masa tenisi ve yüzme olmak üzere 12 branşta 225 engelli sporcuya lisans çıkarıldığını açıkladı.

-“YEREL YÖNETİCİLERLE KOORDİNELİ EKİP ÇALIŞMASIYLA BAŞARIYI SAĞLADIK”

Hadi, tüm çalışmalarda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Vali Mustafa Büyük’ten büyük destek gördüğünü belirterek, “Yerel yöneticiler, sporun taban birlikleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Hakem ve antrenör dernekleri ile koordineli ekip çalışmasıyla başarıyı sağladık. Özellikle geçen ay TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirdiğimiz Federasyon Kupası Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası ile 4 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda Hüseyin Sözlü’nün sponsorluk yapması bizleri mutlu ediyor. Diğer, yerel yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarını da bekliyoruz” diye konuştu.

-“OKUL SPORLARINDA 34 BRANŞTA 3 BİN 602 MÜSABAKA GERÇEKLEŞTİ-

Adana ve ilçelerinde okul sporlarının daha çağdaş gerçekleşmesi için, Spordan Sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalık Demir,  Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Kamil Dikici ile koordineli çalışarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 4 kişilik birim oluşturduklarını anımsatan Hadi, “Sporun altyapısı olarak gördüğümüz okul sporlarını çok önemsiyoruz.  Spor Uzmanı Nida Kaya gözetiminde 4 kişilik birim oluşturduk.2014 yılında okul sporlarına bin 801 okul katıldı.  34 farklı branşlarda 3 bin 602 müsabaka gerçekleştirildi. Müsabakalara 4 bin 9 kız, 7 bin 867 erkek toplam 11 bin 876 öğrenci mücadele etti. Bu öğrencilerin tüm lisans işlemleri, müsabaka eşleşmeleri, tesis, ödül ve tüm sorunlarını en iyi şekilde çözümlüyoruz” diye konuştu.

Hadi, İl Spor Okullarında 6-16 yaş grubu 28 branşta 47 bin sporcu ile Türkiye sıralamasında birinci olduklarını da anlattı.

-“ATLETİZM KAMP EĞİTİM MERKEZİ MİLLİ TAKIMLARIN GÖZDESİ OLDU”-

Cimnastik,  fitness ve kondisyon salonu, saunası, doping, sağlık odası, engelli tuvaleti, 155 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhanesi, 18 odası ve 35 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel konforunda oluşturdukları Yüreğir İlçesi Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde şimdiye kadar 20 kadar Türk ve yabancı milli takımların konakladığının altını çizen Hadi, merkezi spor kulüplerinin de hizmetine açtıklarını, kurs, toplantı, panel ve seminerlerin gerçekleştiğini söyledi.

Türk Atletizm Milli takımının yanı sıra Katar ile Ukrayna milli takımlarının kamp yaptıklarını anlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezi’nin 22 bin üyesinin bulunduğunu belirten Hadi, Merkezde üyelerin boş zamanlarını spor, sanat, müzik, halkoyunları, satranç, yabancı dil, ebru ve el sanatları gibi eğitimle kendilerini geliştirdiklerini dile getirdi.

-“ÇALIŞANLARA HİZMET İÇİ EĞİTİM”

400 personel ile periyodik aralıklarla “Hizmet içi Eğitim Çalışmaları” gerçekleştirdiklerini anlatan Hadi, bu çalışmalar sayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının kendilerini geliştirdiklerini ve hizmet almaya gelen spor ailesinin spor kültürü ve bilincinin artırılması yönünde önemli yararlar sağlandığını ifade etti.

Spor Genel Müdürlüğü’nün önemli organizasyonlarda Adana’yı tercih ettiğini hatırlatan Hadi, “Bize güvenenleri asla mahcup etmeyiz. Adana’da organizasyon konusunda olimpik ölçülerde tesislerin yanı sıra, hava koşullarının iyi olması ve ciddi profesyonel kadroların bulunması büyük avantaj. Hedefimiz, tüm önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktır” şeklinde konuştu.

-BASIN BÜROSU SPOR KAMUOYU VE MEDYAYI AYDINLATIYOR-

Basın Bürosu’nun kurumun etkinliğini çok ciddi ve profesyonelce spor medyasına duyurduğunu belirten Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin’in denetiminde Büro Sorumlusu Ramazan Şanıvar’ın önderliğindeTurgut Er ile İbrahim Koç’un görev yaptığı basın bürosunun geçen yıl binin üzerinde haber, bin 600 kare fotoğraf, 300 kadar görüntü geçerek spor kamuoyunu bilgilendirdiğini anlattı.

Hadi, tüm çalışanların, sporcu, hakem, antrenör, kulüp yöneticileri, spor medyası ve spor ailesinin yeni yılını kutlayarak, yeni yılda başta 33 bin kişilik yeni stat, 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli yüzme havuzu, çok kapsamlı atletizm pisti olmak üzere toplam 7 yeni tesis ile Adana’yı güneyin “Spor Merkezi” yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.