İktidarı kaybetme uğruna göze aldığı plan!

İktidarı kaybetme uğruna göze aldığı plan!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van depremi sonrası tekrar gündeme gelen yapı güvenliği ile ilgili hazırlanan ve tüm Türkiye'yi ilgilendiren planın ipuçlarını...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van depremi sonrası tekrar gündeme gelen yapı güvenliği ile ilgili hazırlanan ve tüm Türkiye'yi ilgilendiren planın ipuçlarını verdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunarak, yapı güvenliği ile ilgili hazırlanan plandan ipuçları verdi.

Başbakan Erdoğan;

''Çevre ve Şehircilik Bakanlığımla bir çalışma içine gireceğiz ve şehirlerimizde yetkiyi gerekirse bakanlık bünyesine alacağız ve gecekondu kaçak yapılaşma gibi binaları gerekirse sormadan kamulaştıracağız. Bedeli ne olursa olsun.

Oy verir oy vermez kaygısı içinde olmayacağız. Bu tabloları devamlı yaşamaktansa iktidarı kaybetmeyi tercih ederiz.

Bunlara artık evet diyemeyiz. Artık bunlardan bıktık hem bunlar söyleniyor hem de şikayet ediliyor. Bazı kendini bilmezler çıkmış ?Vali istifa?. Vali mi veriyor bunları ruhsatını. Kim bilir hangi belediye hangi yapı ruhsat şirketi.

Başta büyük şehirlerimiz olmak üzere bütün gecekondular kaçak yapılar. Bu çağrımıza kulak versinler.

Ramazan'da Ankara?da bazı gecekondu mahallerini dolaştım evlerini müteahhide vermeye hazırlanıyorlardı. Kusura bakmayın. Biz artık müteahhit filan bekleyemeyiz. Süratle bunu yasal düzenlemesini yapacağız.'' dedi. ( Hürriyet )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.