''İki imza birleştiğinde davete icabet etmeye hazırım''

''İki imza birleştiğinde davete icabet etmeye hazırım''
 Ama iki daveti önüme koyduğumda sanki iki farklı ülkeden davet geliyormuş gibi intiba edindim. Bu iki imza birleştiği gün ben davete icabet etmeye...


 

Ama iki daveti önüme koyduğumda sanki iki farklı ülkeden davet geliyormuş gibi intiba edindim. Bu iki imza birleştiği gün ben davete icabet etmeye hazırım." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Filistin Gazze Yönetimi Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Avad ile bir araya geldi. Görmez, burada yaptığı konuşmada, Gazze'de yıkılan camilerin yeniden yapımı ve onarımı konusunda başlatılan projeyi hatırlattı. Başkan Görmez, "Başkanlığımızdan bir heyet gönderdik. Arkadaşlarımız şimdi tek tek hem restore edecekleri, hem de yapacakları camileri tespit etti. Onların üzerinde çalışıyorlar. Bugün de inşallah Sayın Avad'ın bu ziyareti ilişkilerimize ivme kazandıracaktır." dedi.

20. yüzyılda her milletin farklı bir imtihanı olduğunu söyleyen Mehmet Görmez, "Ama Filistinli kardeşlerimizin çok daha büyük bir imtihanı olmuştur. Filistinli kardeşlerimizin bütün bu imtihanlardan yüksek başarı ile çıkacaklarına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Bu imtihanın sadece Filistinli kardeşlerimizin imtihanı olduğunu söylersek en büyük hatayı yapmış oluruz." diye konuştu.

Konuk Başbakan Yardımcısı Avad ise Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Filistin'in İslam aleminin bir parçası olduğunu söyleyen Avad, "Bütün Müslümanların Filistin üzerindeki mesuliyeti ile aslında bu sorun çözülebilecektir. Bu problem aslında tüm Müslümanların Filistin'de yaşanan problemidir." dedi. Hastanelerine elektrik verilemediğini, şebeke sularının içilemediğini, öğrencilerin eğitim imkanlarının olmadığını söyleyen Avad, "Modern asırda tüm bu söylediklerimiz Filistin ve Gazze'de yaşanmaktadır. Bu kuşatma Müslümanların birlik olması ile sona erecektir." ifadesini kullandı.

Avad şöyle devam etti: "Sizleri bu anlattıklarımı bire bir gözlemlemeniz için Filistin'e davet etmek istiyorum. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde değil, Filistin halkına onlarla birlikte olduğunuzu hissettirebilmek adına sizi davet ediyorum. Bu ziyaretle iki şey gerçekleştirilmiş olur. Filistinlilerin size hissettiği sevgiyi orada gözlemlemiş olursunuz; Filistinliler de aynı şekilde sizdeki sevgiyi orada yaşamış olur."

Bunun üzerine tekrar söz alan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Verdiğiniz birlik mesajlarını çok önemsiyoruz. Filistinlilerin yeryüzündeki diğer bölgelerde yaşayan Müslümanlardan her şeyi isteme hakkı var. Ama yeryüzündeki Müslümanların da Filistinli kardeşlerinden bir şey isteme hakkı var. O da saflarını sık ve düzgün tutmaları." dedi.

Birer hafta aralıkla Filistin'den iki davet aldığına işaret eden Görmez, "Hem Ramallah'tan aldım, hem Gazze'den aldım. Siz de bu teklifi yenilediniz. Ama iki daveti önüme koyduğumda sanki iki farklı ülkeden davet geliyormuş gibi bir intiba edindim. Bu iki imza birleştiği gün ben davetinize icabet etmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Ya da en azından bu iki daveti birleştirmek için şahsen bana ve Türkiye'deki ilim adamlarına düşen bir vazife varsa onu yerine getirmeye hazırım." şeklinde konuştu.

Avad ise birliğin siyasi bir meseleden çok İslami bir konu olduğunu belirterek, "Bununla ilgili bütün resmi işlemler, görüşmeler tamamlanmıştır. İnşallah yakında bu gerçekleştirilecektir." dedi. Görmez de, "O zaman ziyaret kesin." diye karşılık verdi.

Konuk Başbakan Yardımcısı Avad, görüşme sonunda, Başkan Görmez'e davet mektubunu iletti. Görmez de Avad'a Kur'an-ı Kerim hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.