İhsan Şenocak Hoca'ya Dostça Öneriler

İhsan Şenocak Hoca'ya Dostça Öneriler
İhsan Şenocak Hoca, genç yaşta ilmî kemâlâta ermiş değerli bir kardeşimizdir. Kendisini sever ve sayarım.

Derin ve geniş ilmî müktesebatının yanında iyi bir hatiptir ve cesur bir dava adamıdır. Bu nitelikleri sayesinde yıldızı parladı, hak ettiği şöhrete ulaştı. İl il, ülke ülke gezerek gençleri şuurlandırmaya çalışması da her türlü takdirin üzerindedir. Allah ilmini muhkem ve bereketli, hitabını ve eserlerini müessir, kişiliğini fazıl eylesin. 
İlmi ve hizmeti ile meşhur olanlar topluma mal olur, her adımı takip edilir, her sözüne bir anlam yüklenir. Sevenleri kadar sevmeyeni de olur. Ȃlim, söz ve davranışları ile örnek olur, açık arayan kötü niyetlilere malzeme vermez. Son iki yıla kadar ben de İhsan Hoca’nın hayranlarındandım fakat duyduğum ve şahit olduğum bazı şeyler “şöhret afettir” hadis-i şerifini aklıma getirdi. Her insanın hayatında kriz dönemleri olur. Akıllı ve basiretli kimseler krizlerden güçlenerek çıkar. Ben, İhsan Hoca’nın bu krizi de başarı ile atlatacağını, saygın bir ilim adamı olarak literatürdeki yerini alacağını umuyorum. “Dost acı söyler” fehvasına göre şimdi gelelim bazı müşkil sorulara: 
1- İhsan Hoca, öğretmen olarak görev yaptığı DİB Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezinde haftada ve ayda kaç saat derse girmektedir? 
2- İFAM’da okuyan aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencilerinin derslerde nezaket sınırlarını aşan sert tartışmalara girdiğinden İhsan Hoca haberdar mıdır?
3- İFAM’da kalan öğrencilerin üniversite kampüsünde karşılaştıkları kızlara, “Bir daha böyle giyindiğinizi görmeyeceğiz.” diyerek baskı yaptıkları doğru mudur?
4- Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezine müdür olarak atanan şahsın İhsan Hoca ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra müdürlükten vazgeçtiği doğru mudur? Telefonda neler konuşulmuştur. 
5- Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, 2015 yılında Samsun İlahiyat’a geçecekti. M.Öztürk’ün, İhsan Hoca ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra Samsun’a gelmekten vazgeçtiği doğru mudur? Telefonda neler konuşulmuştur? Eğer doğru ile İhsan Hoca bunları, sedd-i zerai kabilinden mi yapmaktadır?
6- İhsan Hoca, Ehl-i Sünneti koruma adına bazı akademisyenleri sert bir şekilde eleştirirken gulat- ehl-i sünnet diyebileceğimiz Cübbeli Hoca vb hocaların uydurduğu hurafelere ses çıkarmaması cemaat taassubundan mı kaynaklanmaktadır? 
İhsan Hoca, bir mürşide gönül vermiş ve onun meşrebini tahkim etmeye çalışıyor olabilir fakat bunu Diyanet personeli olarak yapması uygun değildir. Nureddin Yıldız Hoca da kendi çapında güzel işler yapıyor her hangi bir Diyanet müfettişi onun hakkında soruşturma yürütebilir mi? Hayır. Çünkü Diyanet personeli değil. İhsan Hoca’ya da yakışan onurlu davranış, öğretmenlik görevinden istifa edip hür general olarak hizmetlerine tam gaz devam etmesidir. 
Bu vesile ile şunu da gördük. Ne İhsan Hoca ne de öğrencileri, Diyanet’i zaten sevmemektedir, açığa alma olayını bahane ederek Diyanet’i ihanetle suçlayarak gerçek bakış açılarını da ortaya koymuşlardır. 
Bir alim, talebelerini militarize ederse onlar TALİBAN olurlar. Taliban Afganistan’da ne yaptı? Gülbeddin Hikmetyar ve Burhaneddin Rabbani’yi saf dışı bıraktı ve ülkeyi ABD işgaline müsait hale getirdi. Bu ülkenin yeni Talibanlara da yeni paralellere de tahammülü yoktur. 
Diyanet personeli herkesin hocası olmak durumundadır. İhsan Hoca ısrarla ben kendi meşrebime hizmet edeceğim derse, bu hizmetine istifa ederek de devam edebilir, Nureddin Yıldız’a gösterdiğimiz hürmeti kendisine de gösteririz. 
Not: Denilebilir ki madem dostsun neden basın yoluysa bunları dile getiriyorsun. Eğer ulaşabilseydim, görüşme imkanım olsaydı elbette yüzüne de söylerdim. Selam ve saygılar.

Hakkı SÖYLER

İhsan Şenocak Hoca'ya Dostça Öneriler

İlahiyat camiası ayağa kalktı: Yanlıştan dönülsün

Diyanet'ten İhsan Şenocak Açıklaması..

Dr. İhsan Şenocak görevden neden alındı..

İhsan Şenocak olayı... Aslında ne oldu?

Dr. İhsan Şenocak hocanın açığa alındığı iddia ediliyor..

İhsan Şenocak Kimdir?

İhsan Şenocak'ı görevden alan Diyanet, Fatih Altaylı'dan 'Aferin'i kaptı

Cami Dernekleri, 'Diyanet’i, müftüyü, imamı, müezzini yargılar..'

WEB TV ADANAPOST - İhsan Şenocak: Biz batıdan patent alsak üzerlerinde ceket kalmaz

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.