İhaneti görmeyen TÜSİAD paralele kalkan oldu

İhaneti görmeyen TÜSİAD paralele kalkan oldu
TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in paralel örgüte destek açıklaması Zaman Gazetesi’nde tam sayfa olarak kullanıldı. İş dünyası ve STK temsilcileri...


TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in paralel örgüte destek açıklaması Zaman Gazetesi’nde tam sayfa olarak kullanıldı. İş dünyası ve STK temsilcileri ise, TÜSİAD’da değişen bir şey olmadığına vurgu yaptı.



TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 22 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul öncesinde Hürriyet Gazetesi’nde önceki gün yayınlanan röportajında pek çok TÜSİAD üyesini hukuksuz şekilde dinleyen Paralel Yapı’yı savunması hayret verici bulundu.

“Ben ortada paralel devlet görmüyorum” sözü dün Zaman Gazetesi’nde de manşet olan TÜSİAD Başkanı Dinçer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için de “Muhatabımız değil” sözleri TÜSİAD’ın açıktan siyaset yaptığı yorumlarına yol açtı. TÜSİAD Başkanı Dinçer’in sözleri büyük tepkiyle karşılandı.

Bir şey göremediğini söyledi

Eski Türkiye diliyle 28 Şubat’taki TÜSİAD Başkanı gibi konuşan Haluk Dinçer, “Cumhurbaşkanı muhatabımız değil” dedi. Paralel Yapı’yı savunmaya geçen Dinçer, Paralel Yapı’nın TÜSİAD üyesi Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’u “organize suçtan”, Hürriyet’in patronu Vuslat Doğan Sabancı ile kardeşi TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağı “İBDA-C”den, TÜSİAD eski Başkanı Fevzi Karakullukçu’nun TÜİSAD üyesi Ferit Şahenk’in, Ali Koç’un ve daha pek çok TÜSİAD üyesinin Paralel Yapı tarafından uydurma suçlarla ya da sahte isimlerle dinlenmesin ise görmezden geldi. Paralel Yapı’yı savunan TÜSİAD Başkanı Dinçer, “Ben ortaya çıkmış bir şey göremiyorum” dedi. Dinçer’in bu  sözü Zaman Gazetesi’ne de manşet olurken, haber tam sayfa yayınladı.

ÜÇÜNCÜ SINIF DEMOKRASİ ZİHNİYETİ

- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TÜSİAD Başkanı Dinçer’in sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik, “Patronlar kulübü mantığıyla bu açıklamayı yapma, üçüncü sınıf bir demokrasi zihniyeti” dedi. 24’e konuşan Çelik, “Bu sınıf birinci sınıf bir demokrasi talep eder, ancak üslubu öyle değildir. Deniyor ki biz bir sivil toplum örgütüyüz bazı görüşlerimiz olacak. Tabi ki olacaktır. Ancak dillerindeki mantıkta Türk demokrasisinde 5. kuvvet TUSİAD’tır gibi algıları var. Bundan sonra neyle düzeltirlerse düzeltsinler bir cumhurbaşkanına bu üslup kullanılmaz” diye konuştu.

TÜSİAD HALKTAN YANA DEĞİL

- MÜSİAD Başkanı Nail Olpak: “TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Toplantısında ‘Paralel Yapı’yı kabul edip, aradan beli bir süre geçtikten sonra inkar etmesi, kurumun tutarsızlığını gösteriyor.

- TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert: “Türkiye’de organize bir yapının olduğu apaçık ortada. Ne zaman ki Türkiye bölgesinde güçlensin, ne zaman ki Türkiye siyasi açıdan güçlü bir devlet haline gelsin. Bir takım organizeler bunun önüne taş koymak için uğraşıyor.

- MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat: “Devletin en yüksek makamındaki cumhurbaşkanlığı da devletin uyum içinde çalışmasını temin eden bir makamdır. Ümit ederiz ki bir dil sürçmesi olsun.”.

- ÖZGÜRDER Başkanı Rıdvan Kaya: “TÜSİAD hiçbir zaman halkın yararına, topluma dönük bir tavır almadı. 28 Şubat tavrı ortada. Değişik darbe süreçlerindeki tavrı ortada. İnsan hakları konusunda bugüne kadar hiç konuşmadılar, tavır almadılar. TÜİSAD, siyaset yapacaksa bunu alanda yapması doğru olur.”

- ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu: “TÜSİAD gibi yapılar, bağımsız değil. Paralelleri kontrol eden büyük ağabeyn istediğini söylemiş gibi.”

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay: “Ortada alenileşmiş bir komplo varsa, o komployu görmeyenleri veya o komployu inkar edenler onun bir parçası sayılır. Paralel yapının en önemli özelliği TÜSİAD çapındaki iş yapan kuruluşlara attığı kancadır. Onları yargıdaki unsurlarıyla suç ortağı haline getirir. Sermaye çevrelerinden paralel yapıya çok güçlü ses çıkmamasının nedeni bu. Zaten suç ortağı ise paraleli korumaya alır. Paralel devletin içindekiler paraleli göremezler.”

- Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek: “TÜİSAD’ın Türkiye’nin siyasi ve hukuki gündemini bilmemesi imkansız. Bir yıldan beri Türkiye, paraleli konuşuyor. TÜSİAD farklı algı oluşturmaya bilerek ya da bilmeyerek aracı oluyor.”

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.