İbrahim Erdoğan: Sansür propagandası yapılıyor

İbrahim Erdoğan: Sansür propagandası yapılıyor
Son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren internet yasası ile ilgili Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan...

Son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren internet yasası ile ilgili Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İbrahim Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe giren internet yasası ile ilgili tartışmalar, düzenlemenin neler içerdiği ve sansür iddialarıyla ilgili 24 TV'de Elif Çakır'ın sorularını cevaplandırdı.

İşte programdan öne çıkan bazı başlıklar:

İNTERNETE DÜZENLEME GETİRİLEMEZ Mİ?

"Yıllardır internet ortamında bir kanun, bir nizam olmamasından dert yanarız." diyen İbrahim Erdoğan "Bizim hakkımızı savunabilmesi ve işlerimizin daha kolay yürütümesi için yasaların çıkmasını bekleyen bir yayın gurubuyuz o yüzden biz aslında buna çok sevinenlerden biriyiz. Hiç öyle sansür iddialarına da kulak asmıyoruz." dedi.

NEDEN SANSÜR GELECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR?

Erdoğan "Zannediyorum bu son dönemdeki Türkiye'nin konjektürüyle alakalı bir durum var. Bir tarafın, bir grubun özellikle bir sansürü varmış gibi göstererek özellikle bir propoganda yapıldığını düşünüyorum ama tabi internete bir kısıtlama bir sansür getiriliyor olsaydı, bu şekliyle olmazdı." dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Direkt kapatırsınız, başka alanları sınırlarsınız, kısıtlı internet verirsiniz.. Sansür uygulamak istiyorsanız bu tür şeyler yaparsınız ama biz yeni düzenlemede görüyoruz ki var olan düzenlemede, biriyle ilgili herhangi birşey yayınladığınızda (haber veya başka bir görüntü) insanlar kendileri mahkemeye başvurur, aldıkları kararı bizlere ileterek "biz bu yayının kaldırılmasını istiyoruz" derlerdi, biz de o haberi kaldırıyorduk. Kaldırmadığınızda site kapatılıyordu. Mahkeme kararı yoksa da biz onu kendimiz uygun görürsek kaldırıyorduk. Yeni uygulamada ise bunun tam tersi sadece yayınlanan haberin erişimini URL'sini engelleyecek bir düzenleme getiriliyor. Site kapatılmıyor. Yayından kaldırmasanız bile o kendisi sadece o haberin erişimini engellemiş oluyor. Bu bence daha demokratik ve daha adil birşey. Neden itiraz edildiğini de ben çok anlamış değilim açıkçası.

'BÖYLE BİR UYGULAMA HİÇBİR DEMOKRATİK ÜLKEDE OLMAZ' İDDİASI

Bugün görünürde, sayın Cumhurbaşkanının onayladıktan ve hükümet üyeleriyle ilgili Bakanla görüşmesinden sonra şu iki konu biraz sıkıntılı görünüyor. "Burayı biraz düzenleyelim" denilen şeyle ilgili itiraz vardı ama onlar aslında komple böyle bir yasanın getirilmesine itiraz ediyorlardı ve oradaki en önemli iki başlık şu, erişim sağlayıcılar (ki onlardan oluşan bir kurul oluşuyor şimdi ve o kurul üzerinden yürüyecek yayın durdurmalar) Türkiye'deki servis sağlayıcıların yetkililerinden oluşacak bu kurum. O yüzden de alınan kararları 24 saat içinde uygulamaya koyabilecekler. Ama onun dışında asıl itiraz edilen ve bizim de biraz sakıncalı gördüğümüz yer şurasıydı.. Özellikle erişim sağlayıcılara 2 yıl boyunca kullanıcıların hangi İP'lerden hangi siteleri ziyaret ettiği bilgilerini saklama zorunluluğu getiriliyor. Bu konuda "bizi heryerden izleyecekler mi? fişleniyor muyuz?" şeklinde kaygılar vardı. Ama oradaki fark şu, orada hangi IP'leri kullanmışsınız ve ziyaret etmişsiniz onları ve içeriklerini de saklayacak ama mahkeme kararı olmaksızın hiçbir yere verilemeyecek, servis edilemeyecek ve yayınlanamayacak. Asıl sevindirici olan şey de şu ki, gerek TİB başkanı gerekse kurul müdahale etsin karar verici merci hukuk olacaktır.

24TV

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.