Hüseyin Çelik: PKK cahil Kürt sever

Hüseyin Çelik: PKK cahil Kürt sever
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK'nın Kürtlerin cahil olanını sevdiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin...


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK'nın Kürtlerin cahil olanını sevdiğini söyledi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK'nın Kürtlerin cahil olanını sevdiğini söyledi. Çelik, "Daha önce PKK Kürdün Kürtçü olanını, ırkçı olanını, maraza çıkaranını sever demiştim. Şimdi buna şunu ilave ediyorum; PKK Kürdün cahil olanını sever. Okulları kundaklıyorlar, okullara saldırıyorlar. Çünkü işsiz, tahsilsiz, çaresiz kalmış bir Kürt delikanlısının kendilerine daha rahat ram olacağını düşünüyorlar." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi'nin siyaset okulu programına katıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki program öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hakkari'de 6 şehit haberinin hatırlatılması üzerine Hüseyin Çelik, "Terör 1984'ten beri Türkiye'nin en ana problemlerinden birisidir. Hükümetimiz, devletimiz kararlı bir şekilde terörle mücadelesini sürdürüyor. Dağlarda terörist oldukça, eline silah alıp şiddeti, terörü bir ifade ve çözüm aracı olarak Türkiye'ye sunanlar ve dayatanlar olduğu sürece terörle ve teröristle mücadelemiz devam edecektir. Hükümetimiz hem terörle, hem de teröristle mücadele ediyor." diye konuştu.

Kürt halkı ile PKK'nın gündeminin farklı olduğunun altını çizen Hüseyin Çelik, şöyle devam etti: "İki şeyi birbirine karıştırmamak lazım. Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru ve mantıklı taleplerinde bu güne kadar hükümetimiz hep olumlu cevap verdi. Birçok şey yapıldı, birçok şey yapılıyor ve bir tek şey yapılacak. Kürt vatandaşlarımızın haklı, makul, meşru ve mantıklı talepleri ile terör örgütünün taleplerini birbirine karıştırmamak lazım. Kürk vatandaşlarımızın gündemi ile terör örgütünün gündemi kesinlikle aynı şey değil, bir taraftan demokratikleşme devam edecek."

Türkiye'deki 75 milyon her ferdin aidiyet duygusu ile Cumhuriyet'e ve devlete bağlanmasını hedeflediklerini anlatan Çelik, herkesin kendi etnik farklılığını koruyarak bu gökkuşagı içinde farklı bir renk olarak armonik halde bulunacağını anlattı. Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğine vurgu yapan Çelik, şunları söyledi: "Terör sonbahar mevsiminde kalacakları ve kışlayacakları yere çekilirken verebilecekleri en büyük zayiatı vermeye çalışıyor. Terörün çok namert ve kalleş bir tarafı var. Maalesef nereden çıkacaklarını kestiremiyorsunuz. Nizami bir ordu, nizami ve hukuk içinde kalan bir güvenlik gücü teröristlerle mücadele ediyor. Bunun çok kolay olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Daha önce terör farklı yöntemler kullanıyordu, şimdi ise tuzaklama yöntemi kullanıyor."

"PKK KÜRDÜN CAHİL OLANINI SEVER"

PKK'nın Kürdün cahil olanını sevdiğini ifade eden Hüseyin Çelik, şunları kaydetti: "Ben daha önce bir vesile ile söylemiştim; PKK Kürdün Kürtçü olanını, ırkçı olanını, maraza çıkaranını sever. Şimdi buna şunu ilave ediyorum; PKK, Kürdün cahil olanını sever, çünkü okulları kundaklıyorlar, okullara saldırıyorlar. Çünkü işsiz, tahsilsiz, çaresiz kalmış bir Kürt delikanlısının kendilerine daha rahat ram olacağını düşünüyorlar. Bütün bunlara karşın topyekün, milletçe gönül birliği içinde olmalıyız. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine başsağlığı dilmiyorum. Ben şuna inanıyorum, eninde sonunda haklı olan bu millet kazanacaktır, onlar kaybedecektir. Bizim acımız ve kederimiz ne kadar büyük olursa olsun sabrımız ve imanımız acımızdan daha büyük olmak zorundadır, aksi takdirde bu meselenin üstesinden gelemeyiz."

"BATUM'UN SÖZÜNÜ CİDDİYE ALMIYORUM"

Bir gazetecinin Süheyl Batum'un kendisi için ?Yerel yönetimlerin kaldırılmasının demokrasi getirmesini söylerse Pinokyo şeklinde olacaktır, kameralarınıza dikkat edin burnu uzayacaktır' şeklindeki sözünü hatırlatması üzerine Hüseyin Çelik, "Bu sözü ciddiyi alıp cevap vermiyorum." dedi.

"BDP, PKK'NIN SİYASİ UZANTISI"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ?PKK'yı hiçbir ordu bitiremez, onu ancak Öcalan durdurur' sözünün hatırlatılması üzerine de Hüseyin Çelik, şöyle konuştu: "Arkadaşlar herkes kendi bakış açısından, kendi perspektifinden bir şey söylüyor. O onların fikri, biz bildiğimiz doğruları millet adına, hukuk adına, halkımız adına milletimizin iradesi ile birlikte uygulamaya devam ediyoruz. Şu şunu demiş, bu bunu demiş... Onlar onu demeye devam edecekler, çünkü onlar bu söylediğiniz arkadaşlar, zaten bunu gizlemiyorlar, PKK'nın siyasi uzantısı olduklarını zaten ifade ediyorlar, başka bir şey söylemesini beklemiyoruz, siz de beklemeyin." Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.