Hükümet'ten tüccara büyük müjde

Hükümet'ten tüccara büyük müjde
 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tüccarın en büyük sıkıntısının halledilmesi konusunda Hükümet'ten söz aldıklarını açıkladı.Türkiye...


 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tüccarın en büyük sıkıntısının halledilmesi konusunda Hükümet'ten söz aldıklarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret Odası tarafından dün düzenlenen vergi rekortmenleri törenine iş dünyasının güncel konularına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

Hükümetten söz aldık

 

Karşılıksız çeki önlemek için iş insanlarının birbirinin sicilini görebileceği sistemin ocak ayında yürürlüğe gireceğini açıklayan Hisarcıklıoğlu, bu konuda hükümetten söz aldıklarını, yeni sistem sayesinde bu sorununun büyük ölçüde çözüleceğini ifade etti.

 

Eş kefaleti kalkacak

 

Çekte hapis cezasının kaldırılması nedeniyle karşılıksız çekte yüzde 97 artış olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, banka kredisi kullanırken aranan eş kefili şartının kaldırılması konusunda da söz aldıklarını, bütçe görüşmelerinin ardından gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını beklediklerini bildirdi.

 

Konuşmasında ayrıca iş dünyasının genelde odalarla ilgili olarak "aidat almaktan başka ne işe yarar" düşüncesinde olduğunu hatırlatan TOBB Başkanı, bu konuda şunları söyledi: "Ticaret kanunu değişikliği için 30 saat toplantı yaptık. Bu değişikliklerle üzerinizden sadece 1 yıl için 6 milyar TL yük kalktı. Şimdi değişiklikler olmasa, yandım anam diyecektiniz. 18 tane hapis cezası kaldırıldı."

 

Tek kullanımlık şifre

 

Edinilen bilgilere göre reel sektöre sicil görme imkanı getirecek çalışmayı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın talimatıyla Kredi Kayıt bürosu yürütüyor. Yapılan çalışmalara göre sistemin yürürlüğe girmesi halinde birbiriyle vadeli işlem yapacak olan reel sektör, vadeli işlem talep eden tüccarın ticari sicilini görebilecek. Vade açacak tüccar, karşı tarafın verdiği tek kullanımlık şifreyle sicil bilgilerine ulaşacak. Bu sayede o tüccarın piyasaya olan borçları ile elektrik, doğalgaz gibi birikmiş faturalarını görüp gerekirse vadeli satış yapmayacak.

 

ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.