Hükümetten peş peşe açıklamalar

Hükümetten peş peşe açıklamalar
Başbakan Erdoğan sınırlı operasyona karşı çıkarak Kosova benzeri bir operasyondan yana olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye...


Başbakan Erdoğan sınırlı operasyona karşı çıkarak Kosova benzeri bir operasyondan yana olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye için Türkiye'ye henüz bir talep olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonla ilgili açıklamalarından  sonra gözler Türk yetkililere çevrildi.

Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen Zafer Bayramı Resepsiyonu devletin üst düzey yetkililerini buluşturdu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'den operasyonla ilgili herhangi bir talepte bulunulmadığını, doğru olan Esed yönetiminin iktidardan uzaklaştırılması olduğunu söyledi.

ORG. ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Özel ise, Türkiye'nin her türlü tedbiri aldığını ve endişeye gerek olmadığını söyledi. Özel,  mevcut tezkereye göre çalışma yaptıklarını açıkladı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Resepsiyona katılan Başbakan Erdoğan ise   sınırlı operasyonun Türkiye'yi tatmin etmeyeceğini belirterek "Kosova benzeri bir operasyon olmalı" dedi. Erdoğan, Kerry'nin açıklamalarına bakılırsa G-20 öncesi müdahale olabilir, Müdahale  1-2 günlük vur çek değil, rejimi bırakma noktasına germek olmalı" dedi.

Erdoğan, "Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim'e kadar. Şu andaki süreç Meclis zaten tatilde. Olağanüstü toplantıya gerek olur mu olmaz mı? Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Meclisin kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var" dedi.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.