Hükümetten MİT hamlesi

Hükümetten MİT hamlesi
MİT yöneticilerinin PKK ile Abdullah Öcalan arasında iletişim ve haberleşmede etkin rol oynadıkları iddiasıyla başlayan soruşturmada yeni gelişme.AK...



MİT yöneticilerinin PKK ile Abdullah Öcalan arasında iletişim ve haberleşmede etkin rol oynadıkları iddiasıyla başlayan soruşturmada yeni gelişme.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişiler haklarında yapılacak soruşturmalar için Başbakan?dan alınan iznin Özel Yetkili Mahkemelerin yetki alanına giren suçları da kapsayacak şekilde genişletilmesi için kanun teklifi verdi.

MİT YASASI DEĞİŞİYOR

MİT yasasının 28. maddesine ek yapılıyor. Buna göre CMK 250. maddesine giren suçlamalara yönelik soruşturmalarda Başbakan'ın özel izni alınacak. Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

TBMM Adalet Komisyonu, MİT mensupları veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişiler hakkında soruşturma yapılmasını da Başbakanın iznine bağlayan kanun teklifini, 14 Şubat Salı günü, saat 14.30'da görüşecek.

"SORUŞTURMA İZNİ"

Buna göre "Soruşturma İzni" başlıklı maddeye göre, MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı ya da Ceza Muhakemesi Kanununun 250. maddesinin birinci fıkrasına göre kurulan ağır ceza mahkemelerinin (Özel Yetkili Mahkemeler) görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla, haklarında soruşturma yapılması durumunda da Başbakan?ın iznine bağlı olacak.

MEVCUT DÜZENLEME

Mevcut düzenlemede ise "Cezai Takibat İzni" başlıklı madde, "MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ötürü haklarında cezai takibat yapılması Başbakanın iznine bağlıdır" diyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.