Hükümet ve muhalefetten karara ilk yorum

Hükümet ve muhalefetten karara ilk yorum
 Balyoz Davası kararı açıklandıktan sonra hükümetten ilk açıklama Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Karar kesin değil, Yargıtay...


 

Balyoz Davası kararı açıklandıktan sonra hükümetten ilk açıklama Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Karar kesin değil, Yargıtay aşamasını beklemek lazım" dedi.

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Balyoz Davası kararıyla ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, kararın kesin olmadığını, Yargıtay aşamasını beklemek gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şu açıklamalarda bulundu: "Şu anda ilk derece mahkemesi kararını açıkladı ve bütün Türkiye öğrenmiş oldu ama kararın gerekçesini henüz bilmiyoruz. Mahkeme gerekçeli kararı açıkladığı zaman daha net bir şekilde öğrenmiş olacağız. Bu nihai bir karar değil. Sonuç itibariyle Yargıtay aşaması var, Yargıtay aşamasından sonra karar kesinleşmiş olacak. Şu anda adli süreç devam ediyor. Adli sürecin ilk aşaması bitmiş durumdadır.

AK Parti'den Salih Kapusuz, kararlarla ilgili Yargıtay'dan çıkacak sonucu beklemek gerektiğini söyledi.

CHP'DEN KARARA TEPKİ

Muhalefet tarafında ise CHP Milletvekili Ali Özgündüz, kararda hukuk katliamı yaşandığını söyledi. Özgündüz, "Savunma hakkı ihlal edildi. Avukatlar olmadan karar verildi. Bu Türkiye'de bir ilk. Bir hukuk katliamı yaşanmıştır" dedi.

CHP'den Gürsel Tekin ise iktidarın kurdurduğu özel yetkili mahkemelerde bundan başka bir karar beklenebileceğini, kararların kabuledilebilir yanı bulunmadığına dikkat çekti.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri ise askerde demokrasi olmadığını, alt kadrodaki subayların üstlerin emrine uymak durumunda olduğunu söyledi.

Demokrasilerde özel yetkili mahkeme olmayacağını söyleyen Özcan Yeniçeri, bu mahkemeleri kuranların bu mahkemeleri Meclis kanalı ile kapatılması kararı aldığını mahkemelerin ellerindeki bu dosyaları böylece sonlandırdığını anlattı.

Mahkemelerin, delil olacakları delil saymadığını, delil olmaması gerekenleri delil saydığını bu kararların da böyle bir atmosferde alındığını mahkemenin önüne geleni yargıladığını anlattı.

AYRINTILAR GELECEK

Kaynak: Haber7.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.