HKÜ girişimcilik merkezi kuracak

HKÜ girişimcilik merkezi kuracak
T.C. Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) yürütücüsü olduğu “Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi Projesine”ilişkin sözleşmeimzalandı.

KALYON GARAJ PROTOTİPLEME VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ HKÜ KAMPÜSÜNDE KURULACAK

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve İpek yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz arasında imzalanan sözleşme ile Kalyon Garaj’ın, sunacağı hizmetlerle bölgede girişimcilik ve Ar-Gekültürünün gelişmesine, teknoloji odaklı, katma değeri yüksek ürün üretimine geçişe katkı sağlaması bekleniyor. HKÜ Kampüsünde kurulacak olan merkez,Ar-Gekültürünün gelişmesi ve Ar-Geçalışmalarının süreklilik kazanması, bölgedeki KOBİ/Girişimcileri yerellikten küreselliğe taşıyacak bilgi birikiminin artırılmasını ve daha etkin teknolojilerin kullanılmasını hedefliyor.

 

Kurulacak merkezde KOBİ’ler ile girişimcilere; Ar-Geprojeleri hazırlanması, mekanik/elektronik Ar-Ge atölye hizmeti, prototipleme hizmeti, sınai mülkiyet hizmetleri, ticarileştirme hizmeti, Ar-Geve girişimcilik faaliyetleri gibi konularda, çeşitli hizmetler verileceği açıklandı.

 

KÜRESEL REKABETTE GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

 

Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı belirtilen merkezin, bölgede katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ihracat ile KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması ve teknolojik girişimlerin teşvik edilmesi alanlarındakatkı sağlaması hedefleniyor.

 

Sözleşmesi imzalananprojeile ilgili değerlendirme yapan Rektör Yılmaz şunları anlattı: “Dünyadaki gelişmelere bakılarak; ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerin ulusal sınırları aştığı, küreselleşme ile bilgi toplumuna geçişi hızlandırdığı görülmektedir. Bu hızlı değişime paralel olarak rekabet edebilirlik kavramı ön plana çıkmış, işletme, il, bölge ve ülke olmak üzere tüm düzeylerde hızlı bir yarışı beraberinde getirmiştir. Ülkelerin rekabet güçleri, pazarlanabilir mal ve hizmet üretiminden ziyade, üretilen ürünlerin ne ölçüde ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer taşıdıkları ile ilişkilidir. Üretim sektörü için en önemli servet; Ar-Geve inovasyon ile katma değerli ürün üretmek ve bu ürünü elde etmek için gerekli olan iş gücüne sahip olmaktır. Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi sayesinde üniversite-sanayi işbirliğini artırarak, bölgemizdeki yenilikçi ürün ve hizmetlerin sayısını artırmayı hedeflemekteyiz. Kalkınma Bakanlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nı projemize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.