Hisarcıklıoğlu: Fransa'nın hesapları kısa vadeli..

Hisarcıklıoğlu: Fransa'nın hesapları kısa vadeli..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransız siyasetçilerin seçimi nasıl kazanırım düşüncesiyle kısa vadeli hesaplar...



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransız siyasetçilerin seçimi nasıl kazanırım düşüncesiyle kısa vadeli hesaplar yaptıklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO)?ndaki vergi rekortmenleri ödül töreninde yaptığı konuşmada, sözlerine Fransa?daki sözde soykırım yasa tasarısını eleştirerek başladı. Düşünmeyi engellemeye çalışmanın insanın yaradılışa aykırı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ?O yasa oradaki insanları ne hale getiriyor siz tasarlayın. Şimdi benim geçmişimde, benim inancımda, benim kültürümde, yaratılanı severim Yaratan'dan ötürü anlayışı olan bir millet soykırım yapabilir mi? Ama onların tarihine baktığınız zaman daha yakın tarihte benim Cezayirli kardeşlerime yaptıkları, daha ondan da yeni olarak Afrika'da Ruanda'da yaptıkları bütün dünyanın gözleri önünde. Bizi bu işe bulaştıramazlar arkadaş. Ne yaparlarsa yapsınlar bulaştıramazlar. Ve bunun zararını biz değil Fransa görür.'' dedi.

Oradaki temaslarında da Fransız iş dünyasının kendileriyle aynı düşüncede olduğunu gördüklerini tekrarlayan Hisarcıklıoğlu, ?Ama bu siyaset, siyasetçi seçim kaybetme telaşı içerisinde, seçimi acaba nasıl kazanırım hesabıyla kısa vadeli hesaplar yapıp, bugün 500 bin Ermeni'nin oyunu almanın peşindeler. Ama hiçbirine yar olmayacak. Orada bizim 150 bin tane vatandaşımız var, onlar da oy kullanacak. Onlar da oy kullanırken bu kararı kim getirdiyse ona karşı tepkisini gösterecek. Bakın 2001'de bu yasa tasarısı çıktığı zaman meclisin önünde bir tane Türk yoktu. Ama dün Türk diyasporasını, ki bundan bir ay önce İstanbul'da toplamıştık, şimdi hedefleri nedir? O Fransız Parlamentosu'nun önünde tam 20 bin Türk'ü toplayabilmek. Onlar da kendilerini gösterecekler.? ifadelerini kullandı.

Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap olduğunu kaydeden Hisarcıkloğlu, sözlerine şöyle devam etti: ?Eğer biz birbirimizi beğenmezsek bakın bizi çekirdek gibi çitliyorlar haberiniz olsun. Ama bizim o kültürümüzde birlik ve beraberliği ortaya getirebilirsek rahmeti ve bereketi buluyorsun.?

Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerini Fransızları eleştiren bir dörtlükle bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.