Hırka-i Şerif'e ziyaretçi akını

Hırka-i Şerif'e ziyaretçi akını
 Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  İSTANBUL (AA) - Hz. Muhammed'in...

 

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

 

İSTANBUL (AA) - Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Hırka-i Şerif, restorasyon dolayısıyla ibadete kapalı olan ancak ziyaret için bir kısmı açık tutulan Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde 4 Temmuz'dan itibaren vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

 

Ramazan ayı boyunca Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırlayan caminin önünde bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren Hırka-i Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

 

Engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, sırada beklemeden görevli personel refakatinde asansör kullanarak ziyaretini gerçekleştirdi.

 

 

 

Ziyaret sırasında salavat getiren vatandaşlardan bazıları, Hırka-i Şerif ile Sakal-ı Şerif'i görünce duygulu anlar yaşadı, göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Kadir Gecesi dolayısıyla ziyaretçi sayısının artmasına rağmen, Hırka-i Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar, ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirdi.

 

Hırka-i Şerif, Kadir Gecesi dolayısıyla sahura kadar ziyaret edilebilecek. Arife günü ise kutsal emanet, ikindi namazının ardından ziyarete kapatılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.