Hilmi Türkmen'a Macaristan'dan Davet

Hilmi Türkmen'a Macaristan'dan Davet
Macaristan Başbakanı Orbán Viktor’un 2013 yılında Türkiye’yi ziyareti ile başlayan Üsküdar ve Kaposvár kardeş şehir ilişkileri, günümüzde ortak kültürel proje çalışmaları ve etkinlikler boyutuna taşınıyor.

üsküdar-2018.-7..jpg

Hilmi Türkmen'a Macaristan'dan Davet

Macaristan Başbakanı Orbán Viktor’un 2013 yılında Türkiye’yi ziyareti ile başlayan Üsküdar ve Kaposvár kardeş şehir ilişkileri, günümüzde ortak kültürel proje çalışmaları ve etkinlikler boyutuna taşınıyor.

Macaristan Başbakanı Orbán Viktor’un 2013 yılında Türkiye’yi ziyareti ile başlayan Üsküdar ve Kaposvár kardeş şehir ilişkileri, günümüzde ortak kültürel proje çalışmaları ve etkinlikler boyutuna taşınıyor. Kaposvár heyeti Boğaz'ın incisi kardeş Üsküdar'a ziyarette bulunarak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret etti.

İki dost ülke arasında ortak yatırımların desteklenmesine dönük ortak projeler yapmaya hazırız

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, '' Sizleri Üsküdar'da görmekten ve  Kaposvár Belediye Başkanı dostum Szita Károly'un selamını almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu işbirliğimizi samimi gayretleriyle sürdüren Konsolos Osman Şahbaz'a da teşekkür ediyorum. Üsküdar'dan aziz dostum Szita Károly'a selam iletin, gayretli ve samimi çalışmaları olumlu neticeler verecektir. Beni Macaristan'a davet ettiği için teşekkür ederim. Ben de kendisini Üsküdar'a davet ediyorum. Önümüzdeki yıl Mart'ın 31'inde Türkiye'de yerel seçimler olacak. Üsküdar  için yoğun çalışmalarımız devam edecek. Yaşamaya değer iyi ki Kaposvar var, iyi ki Üsküdar var. İki dost ülke arasında karşılıklı işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi, eğitim, ekonomi, bilim alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi ve ortak yatırımların desteklenmesine dönük ortak projeler yapmaya hazırız. '' dedi

Üsküdar ve Kaposvár'ın işbirliğine katkı sağlamak için buradayım

Kaposvár Belediye Başkan Vekili Borhi Zsombor ise, ''Kaposvár Megyei Jogú Város Belediye Başkanımız Szita Károly'un sizelere en kalbi selamını ve yollamış olduğu değerli mektubu getirdik.

Szita Károly'un mektubunda belirttiği gibi, mümkün olduğu kadar işbirliğimizi artırarak daha fazla Türk işadamını Kaposvár'da görmekten mutluluk duyacağız.

28 Kasım - 01 Aralık 2018 tarihlerinde Antalya'da 18.Uluslararası Sera, Tarım, Hayvancılık Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı ''Growtech Eurasia 2018'' e Macaristan'ı temsilen Kaposvár Belediyesi olarak katılacağız. Fuar öncesinde öncelikle kardeş şehrimiz İstanbul'un incisi Üsküdar'a uğramak ve işbirliğimiz geliştirecek projeler oluşturmak istedik.

Üsküdar ve Kaposvár'ın işbirliğine katkı sağlamak için buradayım. Bizlere rehberlik edip yol gösteren Konsolos Osman Şahbaz Bey'e çok teşekkür ederiz. Ekonomik potansiyeli ve dinamizmi yüksek Üsküdar ile bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak isteriz. Bugün Üsküdar'da İkinci Bahar Kahvehanesini, Sahilde NevMekan Üsküdar Kütüphane ve Kafesini imrenerek gezdik. Müsade ederseniz bu güzel sıra dışı projelerinizden ''çalmak isteriz'' dedi.

Kaposvár Üniversitesinde birçok fakültenin yanında Veterinerlik ve Tarım bölümleri önemli bir alan oluşturmaktadır

Konsolos Osman Şahbaz ise, '' Bu iki dost ve kardeş millet arasındaki işbirliğine katkı vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Antalya'daki fuar, Amerika'dan Afrika'ya, Asya'dan Avrupa'ya uzanan çeşitlilikte 20'den fazla ülkeden katılımla birlikte, Macaristan'ın milli katılımcı olarak katılması çok önem arz ediyor. Macaristan, bir teknoloji ve sanayi ülkesi olmasının yanında, tarım ve hayvancılık da geçmişe dayanan kültürü ve güçlü bir ekonomisi bulunmaktadır. Biyolojik genetik bitki tohumu teknolojileri, doğal organik tohumlar, hayvanlıklık ve karkas et hususunda Macaristan ile zaten geçmişe dayanan güçlü bir işbirliğimiz bulunmaktadır. Kaposvár Üniversitesinde birçok fakültenin yanında Veterinerlik ve Tarım bölümleri önemli bir alan oluşturmaktadır.

Türkiye'nin En Büyük Tarım Fuarı Growtech Antalya'da başlamadan Fethi gören Üsküdar Belediyemizi ziyaretlerinden büyük memnuniyet duydum'' dedi.

Ziyarete Kaposvár Belediye Başkan Vekili Borhi Zsombor,  Kaposvár Belediye  Ekonomik Kalkınma Yenilik Ajansı Kamu ( Kaposvári Gazdaság fejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.) Genel Müdürü  Uhlig Rita,  KGIK Dış İşleri Politikaları Sorumlusu Kelemen Zsófia ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz katıldı. Ziyarette Kaposvár Belediye Başkan Vekili Borhi Zsombor, Kaposvár Belediye Başkanı Szita Károly'un Başkan Hilmi Türkmen ve Konsolos Osman Şahbaz'a yolladığı hediyeleri takdim etti.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret sonrasında, Üsküdar’a yakışan yeni hizmet binası tanıtıldıktan sonra Meclis toplantı salonu ve Ara Güler'in resim sergisi hayranlıkla gezildi. Akabinde Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın Macar heyet onuruna Üsküdar Salacakta Filizler Köftecisinde verdiği yemeğe Başkan Danışmanı Yücel Aydın da katıldı. Bu arada Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi İffet Polat ile de Macaristan ile Türkiye arasındaki kadim dosluk ilişkilerini görüşme imkanı buldular. Yemeğin ardından heyet Üsküdar'dan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.