Heron açıklaması, kafaları karıştırdı?

Heron açıklaması, kafaları karıştırdı?
Genelkurmay Başkanlığı, Taraf, Akit ve Zaman gazetelerinde yayımlanan bazı haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, gazetelerde yer...



Genelkurmay Başkanlığı, Taraf, Akit ve Zaman gazetelerinde yayımlanan bazı haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü. Ancak kamuoyunun cevabını merakla beklediği sorular karşılıksız kaldı.

Akit gazetesinde 3 Mart'ta 'TSK'da ölüm sevkiyatı' başlığıyla yayımlanan haberde, TSK'nın PKK'ya karşı son derece riskli bir operasyona hazırlandığı aktarılmıştı. Aynı tarihte Taraf gazetesinde 'Heron, PKK'lıları gördü' başlıklı bir haber yayımlandı. Haberde, "19-20 Ocak tarihinde sınırı geçen PKK'lı bir grup, Heron tarafından görüntülendi. Askerî bir yetkili, çatışmaların yakın olduğunu öne sürdü." deniliyordu. Genelkurmay, söz konusu haberlerle ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı. Akit'in iddiasına, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bazı bölgeleri 'riskli ve girilemez bölgeler' olarak nitelendirmek, bölücü terör örgütünün amaçlarına hizmet etmekle eşanlamlıdır. Bölücü terör örgütü, bölgedeki huzur ve güvenliği tehdit ettiği sürece Türk Silahlı Kuvvetleri yasalar çerçevesinde teröristle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.'' denilerek cevap verildi. Ancak böyle bir sevkiyatın olup olmadığı konusunda bir bilgi aktarılmadı. Heron iddiasıyla ilgili olarak da şu ifadeler kullanıldı: "Sınır bölgelerinde zaman zaman hem terörist hem de kaçakçı geçişlerine rastlanmaktadır. Teröriste ve kaçakçıya karşı müdahale işlemleri yasalar gereği farklılıklar arz etmektedir. Bu kapsamda, bahse konu haberde geçen olayla ilgili gerekli değerlendirmeler yapılmış ve kara birlikleriyle gruba yönelik operasyonel faaliyet icra edilmiştir."

Açıklamada, Heron görüntülerinin ardından terörist unsurlara karşı nasıl bir operasyon yapıldığı bilgisi yok. İşte cevabı beklenen bazı sorular: "Taraf'ın haberinde sızan 12 ve 40 kişilik iki gruptan bahsediliyor. Söz konusu gruplara neden hava harekatı düzenlenmiyor? Teröristlerle çatışmaya girildi mi? Teröristler ölü mü ele geçirildi yoksa kaçtılar mı? Riskli bölgelere operasyon yapılabilir. Ancak bu operasyon istihbarat bilgileriyle destekli olmalı. Neden bu operasyonlar istihbarat birimlerinden gelen bilgilere dayandırılarak yapılmıyor? Belirsiz alanlara operasyon yapılmasında sakınca görülmüyor da, Heron görüntüleri doğrultusunda neden harekete geçilmiyor?"

İSTANBUL ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.