'Henüz öyle bir karar verilmiş değil'
Kalkınma Bakanı Yılmaz, bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının birleştirileceği iddialarına ilişkin, henüz öyle bir karar verilmediğini belirtti.
ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının birleştirileceği iddialarına ilişkin, "Henüz öyle bir karar verilmiş değil" ifadesini kullandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yılmaz, TVNET'te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin insan odaklı, ekonomiyi büyütmeyi ve sosyal dengeleri iyileştirmeyi öngören düzenlemeler içerdiğini belirten Yılmaz, paketin odağında üretim, istihdam ve ihracat artışının olduğunu ifade etti.
Yeni alınan işçiler için işletmelere verilecek SGK işveren pirimi desteğinin önemini vurgulayan Yılmaz, bu destekten 200 bin civarında kişinin faydalanmasını beklediklerini kaydetti.
Bakan Yılmaz, neredeyse tüm ülkelerin ekonomide sorun yaşadığını belirterek, böyle bir konjonktürde Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini bildirdi.
Tarımda kuraklık ve don yaşanmasaydı Türkiye'nin geçen yıl da yüzde 3'ün üzerinde büyüyeceğini aktaran Yılmaz, bu yıl ise hedefin yüzde 4 olduğunu ve bir çok açıdan daha iyi bir konjonktür gördüklerini belirtti.
Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının birleştirileceği iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:
"Öyle haberler var ama beyanname henüz ilan edilmiş değil. Bunlar daha çok tartışmalar diyelim. Kulis bilgileri veya değişik fikirler diye ele alabilirsiniz. Henüz öyle bir karar verilmiş değil. Biliyorsunuz bakanlıklarla ilgili geçtiğimiz dönem, 2011'de çok önemli düzenlemeler yapıldı. Aslında temel resim ortaya çıkmış durumda. Belki üzerinde rötuşlar yapılabilir, birtakım ince ayarlar yapılabilir ama bunlar dediğim gibi henüz karara bağlanmış hususlar değil."
-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, bu ülkeyle ilgili ambargolar zaman içinde kalktıkça, iki ülke arasındaki ticaretin ivme kazanacağını ifade etti.
Geçen yıl İran'la tercihli ticaret anlaşması yapıldığını anımsatan Yılmaz, "Bu aralar ticareti kolaylaştırmaya dönük bir anlaşma üzerinde çalışmalar yürütüyoruz, bunun ciddi faydaları olacağını düşünüyorum. Ayrıca gümrük kapılarıyla ve altyapı projeleriyle ilgili çalışmalarımız var. Bütün bunlarla birlikte inşallah İran'la ilk aşamada 30 milyar dolar, daha sonra ise daha fazla bir ekonomik, ticari hacim oluşturmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Yılmaz, iki ülke arasındaki ticari hacim arttıkça, Türkiye'nin, İran'a yakın illerinin de hızlı bir gelişim göstereceğine işaret etti.
Herkesin İran'ı yalnız bıraktığı, uluslararası alanda çok ciddi baskıların yapıldığı dönemlerde, Türkiye'nin İran'dan yana bir tavır sergilediğini anımsatan Yılmaz, "Şu veya bu demeden, doğru neyse Türkiye o doğruları savunmaya devam edecek ve bunun da faydalarını uzun vadede hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.