Hayvancılık Türkiye'ye puan getirdi

Hayvancılık Türkiye'ye puan getirdi
Hayvancılık sektörü Türkiye'nin dünya işsizlik ligindeki puanını 4 puan aşağıya çekti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılıkla...



Hayvancılık sektörü Türkiye'nin dünya işsizlik ligindeki puanını 4 puan aşağıya çekti.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılıkla ilgili yeni yatırımların tarıma dayalı sanayi sektöründe işsizliği istihdama dönüştürdüğünü kaydetti. Eker, "Bu nedenle mevsime bağlı olmayan istihdam artışı yüzde 23.7'den yüzde 28'e çıktı. Hayvancılık ve çağdaş teknolojilere dayalı tarım sektörü, bundan sonra da işsizliğin azalmasında önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

İşletme sayısı 24 bine çıktı

Eker, son 9 yılda 50 baş ve üzeri hayvan işletmelerinin sayısının 4 bin 300'den 24 bine yükseldiğini ifade eden Eker, hayvancılıkla ilgili yatırımların artmasında balıkçılık ve su ürünlerindeki gelişmelerin de etkili olduğunu dile getirdi. Eker şöyle devam etti:

"Özellikle kültür balıkçılığı son yıllarda çok gelişti. Bunun yanında tarımın birçok kesiminde eskiden sadece mevsime bağlı çalıştırılan işçiler, teknolojik seralar ve benzeri projelerle 12 ay süreyle çalıştırılmaya başlandı. Böylece istihdam artışı yüzde 28'lere kadar çıktı."

AB birincisiyiz

Tarımsal hasıla bakımından Türkiye'nin dünyada 11'incilikten 7'inci sıraya yükseldiğini söyleyen Mehdi Eker, tarımsal hasıla artışında ise Avrupa'da birinci sırada yer aldıklarını açıkladı. Eker, ''Türkiye'nin önünde sadece büyük kıta ülkeleri olan, Çin, ABD, Hindistan, Brezilya var. Biz bu potansiyeli her gün biraz daha iyi kullanma gayreti içindeyiz'' şeklinde konuştu.

HABER: Perihan ÇAKIROĞLU/BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.