Havaalanlarında hacı yoğunluğu yaşanıyor ?

Havaalanlarında hacı yoğunluğu yaşanıyor ?
 Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan hacılar İstanbul'a gelmeye başladı. Hacıların dönüşlerinin 20 Aralıkta sona ermesi bekleniyor.Türk Hava...


 

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan hacılar İstanbul'a gelmeye başladı. Hacıların dönüşlerinin 20 Aralıkta sona ermesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları (THY) ve Suudi Arabistan Havayollarına ait uçaklarla Mekke ve Medine'den İstanbul'a gelen hacılar, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde yakınları tarafından sevinç gözyaşları, çiçekler ve dualarla karşılandı. Hacılar, yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

Hacılardan Mehmet Çiçek, hac ibadetini tamamladıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ''İbadetlerimiz çok güzel geçti. Herkese bunu tavsiye ederiz. Duygularımı anlatmakta zorlanıyorum'' dedi.

Hacdan dönen Orhan Dengiz de eşi Esra Dengiz ile ilk kez hacca gittiklerini ifade ederek, hac ibadetlerini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Dengiz, ''Hamd olsun çok güzel geçti, bütün Müslümanlara Allah nasip etsin'' diye konuştu.

Orhan Dengiz, hac görevi sırasında hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirerek, ''Kabe'de tavaf sırasında yağmur yağıyordu, Medine'de de o yağmurla ıslandık ama bundan şikayetçi değiliz, çok güzeldi'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, hacıların dönüşü nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Hacı ve yakınlarının olası bir izdihamdan etkilenmemeleri için hacıların çıkış kapısı ile hacı yakınlarının beklediği alan bariyerlerle birbirinden ayrıldı.

Hacıların dönüşlerinin 20 Aralıkta sona ermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.