Hasip Kaplan: Başbakan da yasaklansın?

Hasip Kaplan: Başbakan da yasaklansın?
BDP'nin eski milletvekili Hasip Kaplan, YSK'nın bazı BDP eski adaylarına yönelik aldığı yasak kararına tepkisi sert oldu. Kaplan Erdoğan'ı örnek gösterdi.Yüksek...



BDP'nin eski milletvekili Hasip Kaplan, YSK'nın bazı BDP eski adaylarına yönelik aldığı yasak kararına tepkisi sert oldu. Kaplan Erdoğan'ı örnek gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun YSK BDP'nin bağımsız aday gösterdiği Gültan Kışınak, Aysel Tuğluk, Hatip Dicle, Leyla Zana  Otlu, Özener, Sincar, Efe ve Ertuğrul Kürkçü'nün aday olamayacağına ilişkin açıklamasına BDP'li Hasip Kaplan'dan sert çıkış geldi. Ülke TV'de Ülkede Bugün programına telefonla bağlanan Hasip Kaplan, BDP'nin önünün kesilmek istendiğini, Kürt siyasetçileri sandıktan uzaklaştıranlara karşı seçimden çekilmeyi dahi düşünebileceklerini söyledi.

Hasip Kaplan bu kararın tamamen birilerinin önünü açmak için alındığını bu durumun bağımız adaylar bloku ve Kürt vatandaşlar tarafından çok dikkatlice izlendiğini belirterek "Biz çözüm için parlamenter demokrasiyi adres gösteririrken birileri ısrarla önümüzü kesiyor.  Bizim parlamentoya girmemiz engellenirse gerekirse biz bağımsız adaylar seçime girip girmemeyi düşünürüz ve bunun tavrını halkımızla paylaşırız." dedi.

Kararın skandal ötesi olduğunu savunan Kaplan, parlamentoda olan iki ismi dahi yasak kapsamına alan anlayışın ancak diktatörlüklerde olabileceğini savundu. Kaplan "Bunun adının demokrasi değil totaliter rejimdir. Bunun adı artık hukuk mumuk yoktur." dedi.

Alınan kararın Mehmet Haberal ile kıyaslanmasına karşı çıkan Hasip Kaplan "Benim milletvekili arkadaşlarım YSK kararı ile milletvekili olamıyorsa Başbakan'ın da milletvekili olmaması gerekiyor. O da terör suçundan MGM tarafından mahkum olmuştur. Kesinleşmiş hükmü vardır ve cezaevinde yatmıştır" dedi.

Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.