Hangi gazeteler bunlar?

Hangi gazeteler bunlar?
Star gazetesinden kovulan Mehmet Altan, ?AKP'ye yakın gazeteler siyasi baskıyla ilan topluyor? iddiasında bulundu. Altan'ın bu çıkışı ?satışa başladı?...



Star gazetesinden kovulan Mehmet Altan, ?AKP'ye yakın gazeteler siyasi baskıyla ilan topluyor? iddiasında bulundu. Altan'ın bu çıkışı ?satışa başladı? yorumlarına neden olsa da, akıllarda soru işaretleri oluşturdu?

Önce Mehmet Altan'ın o ifadelerini aktaralım(t24'e verdiği röportajdan):

-?Basın finansmanını nereden kazanıyor?

Basın, parasını halktan veya habercilikten kazanmıyor. Gazeteler, satış fiyatlarının çok üstünde maliyete sahip. Para daha ziyade nüfuz ticaretinden ve ilandan kazanılıyor. Parayı gazetecilikten kazanamayınca oyunun kuralını parayı veren belirliyor. Bu da gazeteciliği öldürüyor ve talimat gazeteciliği devreye giriyor... Bu gazetecilik de, besleme basının varlığını pekiştiriyor. Çünkü talimat gazeteciliği, saygınlığı ve tutarlılığı yok ediyor. Gerçek gazetecilik olacaksa, medya ilkelerine göre hareket edeceksin, askere veya siyasete göre değil.

-Maliyet ve satış arasındaki farkı kim, nasıl ödüyor?

Ya başka bir iş alıyorsun ya da siyasi baskıyla ilan topluyorsun. Yani, satış aracılığıyla halk ödemiyor. Türkiye'de reytingler konuşuluyor ama gazete tirajları sorgulanmıyor. Gerçek satışlar ile gösterilen tirajlar gözetildiği zaman bir zarar ortaya çıkıyor. O zararı kim, neden ödüyor... Bu soruyu araştırmak gerek... O zaman yaşanan berraklaşır...

-?Siyasi baskıyla ilan toplamak? ifadesini açar mısınız?

Bir medya mecrasına normalde ilan vermeyecek olanların ya da iktidarın manyetik alanında olanların mecburen verdiği ilanları kast ediyorum. Ziyan, böylece finanse ediliyor?

-Anlattıklarınız, tanıklıklarınız mı?

Buna tanıklık etmeye gerek yok. Hangi gazeteciye, gazete finansmanını sorsanız, bunu size söyler. Kimin ne kadar ilan aldığının kayıtları ortada... Sadece piyasa kuralları işlese alınmayacak ilan alınıyor ise, bunu nasıl açıklamak gerekir??

Mehmet Altan böyle diyor.

?SATIŞA BAŞLADI?

Altan'ın bu sözleri ?satışa başladı? yorumlarına neden oldu. BDP hatta PKK/KCK'yı hoş gören yorumlarıyla bilinen Mehmet Altan'ın, yazılarına son veren Star gazetesini kastettiği, bu şekilde bu gazeteden intikam almaya çalıştığı konuşuluyor.

HANGİ GAZETELER BUNLAR?

Mehmet Altan'ın bu çıkışı diğer taraftan akıllarda soru işaretleri oluşturdu: ?Ya doğru söylüyorsa??

Soru soruyu açıyor.

Bu noktada akıllara şu sorular geliyor:

?Hangi gazeteler bunlar??

?Kastı sadece, yazılarına son veren Star mı? Başka gazete de var mı, siyasi baskıyla ilan toplayan??


Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.