Halka değil PKK’ya karşı mahcup

Halka değil PKK’ya karşı mahcup
 HDP Eş Başkanı, Güneydoğu’da şehirleri yakıp-yıkan teröristleri direnişçi diye ifade ederek, onlara karşı mahcubiyet duyduğunu söyledi.Rusya...

 

HDP Eş Başkanı, Güneydoğu’da şehirleri yakıp-yıkan teröristleri direnişçi diye ifade ederek, onlara karşı mahcubiyet duyduğunu söyledi.

Rusya ziyaretiyle vatana ihanette sınırları aşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şehirlerin yakılıp yıkılmasına ve binlerce insanın ölümüne sebep olan teröristlere karşı mahcubiyet duyduğunu söyledi. Moskova’da Öcalan portresi’nin asılı bulunduğu YPG ofisini açan Demirtaş, dün yine öz yönetimi öven açıklamalar yaptı. Öz yönetim insanın onuruyla ilgili bir konu olduğunu ve küçümsenemeyeceğini savunan Demirtaş, İmralı canisini övdüğü konuşmasında hendekçi teröristleri görmezden gelerek, yaşanan ölümlerden ve kentlerin tarihinin yok olmasından en fazla siyasetçilerin sorumlu olduğunu iddia etti. Bu konuda direnenlere (teröristlere) karşı mahcubiyet duyduğunu da ifade eden Demirtaş, “Varsa eksikliğimiz onlara karşıdır. Türkiye’de yönetim modeli tartışmak günah mıdır? Bu direniş zaferle sonuçlanacak, herkes halkın iradesine saygı duyacak. Bedeli ağır olacak diye onurumuzu mu yitireceğiz. Neyse bedeli biz ödemek için göze alacağız” diye konuştu. (Star)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.