'Halife' Washington Post'a battı

'Halife' Washington Post'a battı
 AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun Twitter hesabından, “Halife geliyor hazır olun” mesajını paylaşması Yahudi sermayeli Washington...


 

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun Twitter hesabından, “Halife geliyor hazır olun” mesajını paylaşması Yahudi sermayeli Washington Post gazetesini rahatsız etti.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun Twitter hesabından,“Halife geliyor hazır olun”mesajını paylaşmış, ardından ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesini istemişti. Bunun üzerine Yahudi sermayeli Washington Post gazetesi,“Erdoğan’ı eleştirenler ise, her zaman bu olanaktan yararlandırılmıyor”iddiasında bulundu.

Oda tv'nin haberine göre, Washington Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in otoriter tarzını taklit etmekle suçlandığını iddia ederek, “Ancak kendi partisinden bir yetkili bu hafta Erdoğan’ın yükselişinin henüz son bulmadığını, onu eleştirenleri yeni bir halifeye hazır olmaları gerektiğini ima ederek daha tarihi bir benzetme yaptı”diye yazdı.

'MUSTAFA KEMAL HALİFELİĞE SON VERDİ'

Çalapkulu’nun halife kelimesini farklı anlamda kullandığı yönündeki yaptığı açıklamaya da yer veren gazete, Osmanlı Imparatorluğu’nun 14. Yüzyılından başlayarak halife unvanını üstlendiğini ancak Mustafa Kemal'in halifeliğe son verdiğinianlattıktan sonra “Laiklik uzun bir süre Türkiye’nin siyasi yaşamında önemli ancak ayrıştırıcı bir unsur oldu”ifadelerini kullandı.

“Ancak 13 yıllık AK Parti ve Erdoğan yönetiminden sonra birçok kişinin, laikliğin solmakta olup olmadığını sorguladığını”savunan gazete,“Erdoğan, dindar bir Müslümandır ve lideri olduğu parti, uzun bir süre İslamcı eğilimleri olmakla suçlanıyor. Türk Cumhurbaşkanı da kendisiyle Türkiye’nin Mustafa Kemal öncesi geçmişi arasında bir bağ kurmada bir sıkıntı görmüyor”tezini öne sürdükten sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tarihi kıyafetleri giyen muhafızları ve Osmanlıca’yı canlandırma çabalarından da olan rahatsızlığını dile getirdi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.