Halep'te Şiddetli Çatışmalar

Halep'te Şiddetli Çatışmalar
Esed güçlerinin saldırısında çok sayıda muhalifin öldüğü bildirildi.Suriye Ordusu Halep'in içlerine doğru ilerliyor.Muhalifler üç hafta boyunca üs...


Esed güçlerinin saldırısında çok sayıda muhalifin öldüğü bildirildi.

Suriye Ordusu Halep'in içlerine doğru ilerliyor.

Muhalifler üç hafta boyunca üs olarak kullandığı Selahaddin semtini terk etmek zorunda kaldı. Ülkedeki operasyonlarda 93 kişi hayatını kaybetti.

Suriye devlet televizyonu muhaliflerin Selahaddin semtinde ciddi kayıplar verdiğini, Bab-el Hadid ve Bab-El Nayrab semtlerinde de çok sayıda muhalifin öldürüldüğünü duyurdu.

Tel Rifat kasabasında ordunun yerle bir ettiği evde yakınları, enkaz altındakileri çıkartmaya çalışıyor.

Muhaliflerin elindeki İranlı rehineler ile ilgili kriz ise sürüyor.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi muhaliflerin elindeki İranlıların bir bölümünün devrim muhafızları ve ordudan emekli askerler olduğunu açıkladı.

Salihi ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'a bir mektup göndererek Suriye ve Libya'da kaçırılan vatandaşlarının serbest bırakılması için Birleşmiş Milletler'i harekete geçmeye çağırdı.

İran, Perşembe günü Suriye konulu bir istişare toplantısına ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, toplantının amacının Suriye'deki şiddet olaylarının bir an önce durması ve tarafların müzakere için masaya oturmaları olduğunu söyledi.

Bu arada muhaliflerin öldürdüklerini iddia ettikleri Rus General Vladimir Kuzheyev, Moskova'da gazetecilerin karşısına çıktı ve "hayattayım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.