Haklıslığı biz ordadan kaldırdık

Haklıslığı biz ordadan kaldırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığımız esnasında imam hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan...


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığımız esnasında imam hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan kaldırdık" dedi.

 

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatıldığını, lise kısımlarına da katsayı engelinin getirildiğini anımsatarak, "Bu ızdırabı, o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. Ama bu ızdırabı yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş olanlar, bunu anlamaz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasına, açılışı yapılan okulların Türkiye'ye, millete ve özellikle de Ankaralılara hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.

 

Bugün, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden, Ankara genelinde 155 eğitim tesisini resmi olarak hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"2011 yılından bugüne kadar Ankara'nın tüm ilçelerinde, çoğunluğu okul olmak üzere 155 adet eğitim tesisi tamamlandı. Bu 155 tesis içinde anaokulları var, ilkokul var, ortaokul, liseler var. Bu 155 tesis içinde meslek liseleri var, kız meslek liseleri var, özel eğitim kurumları ve imam hatip liseleri var. Toplamda bu tek açılış töreniyle 134 okulu, 17 spor salonunu, karşımda gördüğünüz gibi, 3 öğrenci pansiyonunu, bir konferans salonunu çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu 155 büyük yatırım için az önce değerli arkadaşlarım da söyledi, 460 trilyon Türk lirası kullanılmak suretiyle bunlar inşa edildi. Yani yaklaşık yarım milyar lira kaynakla Ankara'ya birbirinden güzel 155 eğitim tesisini kazandırmış olduk."

 

Bu önemli hizmetleri ve eserleri Ankara ve Türkiye'ye kazandıran öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, hükümete, şahsı ve millet adına teşekkür ettiğini belirten Erdoğan, "Bu eserlerin inşasına katkı veren hayırsever vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Mimarından, mühendisine, işçisine kadar tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Şahsım, ülkem ve milletim adına onlara  şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha Akyurt'tan Beypazarı'na, Kızılcahamam'dan Çubuk'a, Mamak'tan Etimesgut'a, Çankaya'dan Yenimahalle'ye, bütün buralara kadar hemen her ilçemize kazandırdığımız bu eğitim yuvalarının hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" diye devam etti.

 

-"Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrenciler gönderdi"

 

Açılışı yapılan eğitim tesisleri içinde en büyüğünün Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"12 yıl Başbakanlık görevini ifa ederken yanımda özellikle eski adıyla Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi, yeni adıyla Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan çok sayıda arkadaşımız çalıştı. Şu anda da Cumhurbaşkanlığı görevimi ifa ederken, yanımda buradan mezun yakın çalışma arkadaşlarım bulunuyor. Özel kalem müdürümden, başdanışmanımıza kadar, bir özel danışmanıma kadar, koruma görevi yapan bazı emniyet görevlilerine kadar işte bu okuldan mezun olmuşlar. Bana buranın eski halini anlattılar. Derme çatma binalarda, küçücük sınıflarda, hatta bodrum katlarındaki basık, ışıksız sınıflarda nasıl eğitim gördüklerini anlattılar. Anadolu'nun, Trakya'nın şehirlerinden gelen çocukların, pansiyonun yetersiz imkanları nedeniyle nasıl çileler çektiklerini, nasıl zor şartlarda eğitim gördüklerini anlattılar. Kapasitesinin çok çok üzerinde öğrenci sayısıyla, 60-70 kişilik derslikleriyle, az sayıda öğretmenle 7 yıl boyunca imkansızlıklarla nasıl mücadele ettiklerini anlattılar."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün olumsuzluklara rağmen bu okulun, Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrenci gönderdiğinin altını çizerek, "Burada zor şartlarda eğitim gören kardeşlerim, milletvekili oldular, bürokrat oldular, bilim insanı, ilahiyatçı, doktor, öğretmen, sanatçı, yazar, sporcu oldular" dedi.

 

-"Ankara'ya son derece modern bir imam hatip okulu kazandırdık"

 

"Diğer tüm imam hatip okulları gibi burası da Türkiye'nin önemli kademelerine, bilgili, donanımlı, ahlaklı nice genç yetiştirdi" ifadesini kullanan Erdoğan, Ankara'nın en büyük imam hatip lisesinin yetersiz altyapısını görerek, buraya yeni bir okul inşa etme kararı aldıklarını söyledi.

 

Erdoğan, inşaatın çok kısa sürede tamamlandığını ve yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki bir yatırımla Ankara'ya son derece modern, tam anlamıyla muhteşem bir imam hatip okulu kazandırdıklarını kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yemekhanesi, konferans salonu, otoparkı, derslik ve idari binalarıyla Ankara adeta örnek bir okula, prestijli bir okula sahip oldu. Burada on yıllar boyunca tatbikat camisi olarak kullanılan camiyi de görüldüğü gibi yeniden inşa ediyoruz. Hem semt sakinlerine, hem öğrencilerimize güzel bir cami kazandırıyoruz" diye konuştu.

 

-"Bu ızdırabı, o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim"

 

"Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbimden niyazım odur ki bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatıldığını, lise kısımlarına da katsayı engelinin getirildiğini hatırlattı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Bu ızdırabı, o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. Ama bu ızdırabı yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş olanlar, bunu anlamaz. Türkiye genelinde meslek liselerinin, imam hatip okullarının öğrenci sayıları çok hızlı bir şekilde düştü. Başbakanlığımız esnasında imam hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan kaldırdık."

 

-"Kilitleri tek tek söktük"

 

İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktüp aktıklarını belirten Erdoğan, "Bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" dedi.

 

''Sadece bilgi yetmiyor, bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var" diyen Erdogan, yeni nesilin, bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelerini istedi.

 

-"Eline silah alanlardan olmadık"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimiz noktada demokratik yöntemlerden hiç bir zaman şaşmadık. Eline silah alanlardan, eline taş, sopa, molotofkokteyli alanlardan asla olmadık. Ben şuna inanıyorum; bu nesil, karşımdaki bu gençlik, imam hatip gençliği asla ve kat'a böyle bir örnek olmaz, tam aksine onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğretir" dedi.

 

Erdoğan,  "Gelecekte birileri çıkıp da Allah göstermesin, bu okulları yine kapatmak isterse, abilerinizden, ablalarınızdan, bizlerden ve nice isimsiz kahramandan aldığınız emanetin ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize, milletin hayır duasının hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

 

-"Bana ait olan bir iddia değil"

 

Cumartesi günü İstanbul'da, Diyanet İşleri Bakanlığının düzenlediği ''Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi''ne katıldığını ve konuşmasında Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan önce hatta, Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söylediğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

 

''Bana ait olan bir iddia değil. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar. Bu işin uzmanlarından önce, bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce, bizim kendi gençliğimiz, maalesef bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye, istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar.

 

Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları, karikatüristler, onlar da itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu, özgüven eksikliğidir.

 

Şahsen ülkemin Cumhurbaşkanı olarak, bizim öğrencilerimizin, gençlerimizin, 77 milyon aziz milletimizin başka milletler ve medeniyetler karşısında ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılmış bir tarihin, bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına rıza gösteremem.''

 

-"Bu fetreti aşabiliriz"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Büyük medeniyetler inşa ettik. Bugün, fetreti aşabiliriz, yeniden büyük medeniyetler inşa edebiliriz. Yeter ki kendimize, tarihimize ve ecdadımıza inanalım. Yeter ki ezberlere karşı cesur olalım, yeter ki bize öğretilmiş olan ezberleri, hurafeleri sorgulama cesaretini gösterelim. Yeter ki özgüvenimiz olsun, yeter ki bir asırdır kendisini savunan bir medeniyet olmaktan çıkalım. Artık, ortaya iddialar koyan, bu iddialarına cevaplar isteyen bir medeniyet haline gelelim."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.