?Hakikat komisyonu' önerisine tepki?

?Hakikat komisyonu' önerisine tepki?
PKK ve BDP'nin 'hakikat komisyonu' talebine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'na tepki yağdı. CHP'li Mengü, "İşleyişi bilmiyor"...



PKK ve BDP'nin 'hakikat komisyonu' talebine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'na tepki yağdı.

 

CHP'li Mengü, "İşleyişi bilmiyor" derken, AK Parti ve MHP, "Öcalan ile aynı saftalar" yorumunu yaptı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun "Toplumsal barışın yolu Meclis çatısı altında kurulacak olan hakikat komisyonundan geçiyor" açıklaması iktidar ve muhalefeti ayağa kaldırdı.


AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "CHP, mahalle güzelleştirme derneklerinden bile daha ciddiyetsiz bir örgüt haline geldi" diyen Kılıç şunları söyledi:


Öcalan'la aynı söylem


"CHP lideri, sağa sola ayva dağıta cağına yardımcılarının ağzından çıkan laflara baksın. Tanrıkulu'nun yaptığı açıklama 'Sonunda bu da oldü dedirtecek türden. Öcalan ile aynı zeminde ve söylemde buluştular. AK Parti'ye Hizbullah yakıştırması yapan Kı lıçdaroğlu, partisi CHP'yiPKK'nmyanı başına konumlan dırdı."

Kılıçdaroğlu'nun, yardımcılarının ağzından çıkanları duy madiğim belirten Kılıç, "PKK'ya genel af çağrısı yaptıktan sonra inkara sığınan Kılıçdaroğlu, Öcalan'ın taleplerine dört elle sarılacak mı, yoksa yine inkara mı kalkışacak bekleyip göreceğiz" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise, CHP'nin son dönemlerde PKK ve Öcalan'ın taleplerini dillendirmiş olmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. "Hakikatleri araştırma komisyonu Öcalan'ın talebidir" diyen Şandır, bölücü terörle mücadelenin bir iç mesele olduğunu aktardı. Şandır, "Komis- yon, bu meseleyi uluslararası ze-f mine taşımak niyetiyle kurulmak isteniyor. Masum bir talep değildir. MHP olarak bunu kabul edilir bulmuyorum" açıklaması yaptı.


Kamuoyuna seçim mesajı


BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ise komisyon talebini 'Gecikmiş bir olay' sözleriyle tanımladı. Araştırmanın bağımsız uluslararası kuruluşlar tarafından yapılması gerektiğini savunan Yaman, Tanrıkulu'nun açıklamasının yaklaşan seçimler öncesi kamuoyuna verilen bir mesaj olduğunu kaydetti. Yaman, "Bu Türkiye'nin bir gerçeğinin aydınlığa çıkmasıdır. Partilerin birbirlerine göz kırpması olarak düşünülmemelidir" dedi.


Kendi şahsi görüşü


CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tanrıkulu'nu kastederek, "Arkadaşlar CHP'ye yeni katıldıkları için parti işleyişini iyi bilememelerinden kaynaklı bazı duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar" dedi. Komisyon talebinin, Tanrıkulu'nun şahsi görüşü olduğunu aktaran Mengü şöyle devam etti:


"Meclis bir komisyon kurarsa kurar. Faili meçhul cinayetleri araştırmak gereklidir. Ancak MYK'dan böyle bir karar çıkmış mı bilemiyorum. CHP'nin böyle bir söylemi dile getirmesi için MYK karar alır, başkan da parti grubuna talimat olarak verir ve gündeme taşınır. Tanrıkulu'nun söyledikleri Kılıçdaroğlu'ndan talimat gelmediy-se bağlayıcı değildir."


İrfan DUMLU (Bugün)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.