Hain saldırı tüm yurtta protesto edildi?

Hain saldırı tüm yurtta protesto edildi?
Hakkari'deki terörist saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi.CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Bitlis ve Hakkari'deki terör saldırılarını...



Hakkari'deki terörist saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Bitlis ve Hakkari'deki terör saldırılarını kınadı.

Develi, yazılı açıklamasında, ''dünyanın yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı günümüzde emperyalist odakların ülkemiz üzerindeki oyunları uzun süredir devam etmektedir'' ifadesini kullandı.

Develi, şunları kaydetti:

''Bu oyunun bir parçası olarak dönem, dönem sahnedeki rolünü artıran terörist saldırılar anaların gözyaşları üzerinden sonuç almaya çalışmaktadır. Mustafa Kemal ve ulusumuzun insanüstü bir mücadele ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sağlamlığı, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları, ülkemiz üzerindeki niyetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı aileler ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyor, hükümeti acil ve kalıcı tedbirler almaya davet ediyorum.''

-Adana-

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Şehitliğin en büyük rütbe olduğunu unutmadan görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız'' dedi.

Coş, Tüyap Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen ''Adana 5. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'' ile ''Adana 5. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknoloji Fuarı''nın açılışında yaptığı konuşmada, terörü kınadı.

Coş, terör örgütlerinin normal yollarla asla topluma isteklerini kabul ettiremeyecekleri için halkın gözünü korkutarak, moralini bozarak emellerine zorla ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Terör örgütlerinin çalışma tarzı ve tekniğinin bu olduğunu belirten Coş, şunları kaydetti:

''O zaman bizim terörle mücadelede kaçınılmaz olarak şehitler vermemizden, günlük işimizi aksatıp genel bir yılgınlık içerisine girmemiz doğru olmaz. O nedenle gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Gerektiğinde hepimiz şehit olmayı göz önüne alacağız. Şehitliğin en büyük rütbe olduğunu unutmadan görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Şehitlerimize olan saygımızı işimizi daha iyi yapmak için, daha çok çalışmak için kullanacağız. Terör örgütüne vermemiz gereken cevabı ancak böyle verebiliriz. Aksi halde teröristleri ve onların çevrelerini sevindirecek şekilde genel bir yasa düşmemiz halinde, bu onları ve onların beklentilerine cevap verecek bir yaklaşım olur ister istemez. O nedenle üzüntümüz büyük ama şunu hepimiz biliyoruz ki; bin yıldır bu coğrafyada yaşayan aziz milletimiz, bu toprakları vatan edinmek için ve ebediyete kadar vatan olarak kalması için bayrağımızın yurdun her köşesinde dalgalanması için bugüne kadar milyonlarca şehit vermiştir. Ama hiç bir zaman ümitsizliğe düşmemiş, matem havasını girmemiş, azmini ümidini en zor günlerinde bile kaybetmemiştir.''

Coş, devletin, hukukun üstünlüğüne, demokratik sistemin gereklerine uygun olarak terörle mücadeleyi yürüttüğünü, yürüteceğini bildirerek, ''Bu konuda da gerekenler ilgili birimler tarafından yapılmaktadır. Daha çok üreteceğiz ki; daha çok gelir elde edelim milletimiz, devletimiz güçlü olsun o zaman cephedeki askerimiz de nöbetteki polisimiz de güçlü olur. Millet ve devlet güçlü olursa onun adına iş yapanlar da güçlü olur. Asla ümitsizliğe düşmeyeceğiz. 'Acaba ne olacak?' diye endişeye kapılmayacağız. Bu mücadele şehit vermek, gazi vermek mücadelenin doğası gereğidir. Bunun her türlü çalışmasını devletin ilgili birimlerince yapmaktayız'' diye konuştu.

-Nevşehir-

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırının, Türkiye'deki iyi gidişatı önlemeye yönelik olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.

Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, şehitlerin yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Hain saldırının Türkiye'deki iyi gidişatı önlemeye yönelik olduğunu dile getiren Savaş, ''Bu işin yöre halkının haklarına yönelik bir mücadele olmadığı bunun tamamen Türk milletinin birlik bütünlüğüne yönelik olduğu açık. İyi gidişi durdurmaya yönelik. Ekonomik ve sosyal gelişmeyi önlemeye yönelik olduğu açıkça görülüyor. Dolayısıyla bizim bugün olaylarla ilgili olarak çıkaracağımız birinci sonuç, birlik ve bütünlüğün bozulmayacağını göstermek'' diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Savaş, kimsenin oyuna gelmemesi gerektiğini, birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini vurguladı.

-İzmir-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hakkari'deki terör saldırısına tepki olarak metro istasyonları ve toplu ulaşım araçlarını Türk bayraklarıyla donattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırı, tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de büyük bir tepkiyle karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi, tepkisini, metro istasyonları ve toplu ulaşım araçlarını Türk Bayraklarıyla donatarak ortaya koydu'' denildi.

-Samsun-

Samsun'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yurtlarında kalan bir grup çocuk, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırı dolayısıyla Samsun Asri Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti.

Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal ve yurt öğretmenlerinin de yer aldığı ziyarette çocuklar, şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti.

Ziyaretin ardından çocuklar adına açıklama yapan Yaşar Doğu Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Şafak Aktaş (14), kişi için en kıymetli varlıklardan birinin de vatan olduğunu söyledi.

Şehitlerin vatan için canlarını feda ettiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

''Şehitlerimiz, bu vatana canlarını verdiler. Bu vatanın toprağını kanlarıyla suladılar. Sosyal Hizmet ailesinin çocukları olarak artık daha fazla şehit olmasın, anaların babaların ciğeri yanmasın istiyoruz. Çocuklar evsiz, anasız, babasız kalmasın istiyoruz. Bin yıllık kardeşliğimize nifak tohumları ekmek isteyenlerin de onlara alet olanların da yapmış oldukları bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve milletimizin yüreğini dağlayan bu hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu duygularla Sosyal Hizmet ailesinin çocukları olarak bugünkü hain saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.''

-Kütahya-

Hakkari'deki hain terörist saldırı, Kütahya'da şehit yakınları ve gaziler tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi üyeleriyle çok sayıda vatandaş, Asım Gündüz Caddesi'ndeki Ulu Cami önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, yürüyüşe geçerek, bölücü terör örgütü aleyhine slogan attı.

Vatandaşların iş yerleri ve evlerine Türk bayrakları asarak destek verdiği yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Zafer Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde sona erdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Asım Okat tarafından okunan basın açıklamasında, Türk milletini derinden yaralayan Hakkari'deki saldırının şiddet ve nefretle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Bir ölür bin diriliriz. Bu noktada toplumumuz duyarlılığının artmasını, teröre, teröriste ve onlara destek veren her türlü unsurlara karşı dimdik ve onurlu duruş sergilenmesini bekliyoruz. Ne acıdır ki, Habur'daki rezaleti içimize sindirememişken, o pervasızlıkların ikinci yıl dönümünde adeta gövde gösterisi yapan terör örgütüne destek verenleri lanetliyoruz. Biz şehit aileleri ve gaziler, Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yapılarak terör suçlarına idam cezası getirilip başta eli kanlı bebek katili Öcalan'ın ve diğer elebaşlarının idam edilmesini, terör örgütünün siyasi uzantıları ve sivil toplum kuruluş örgütlerine karşı gerekli yaptırımların ivedilikle yapılmasını, TBMM'de terör örgütü propagandası yapabilen sözde vekillere ve onlara destek veren, kendilerini aydın sayanların gereken cezalara çaptırılmalarını, devletin tüm organları ve siyasi partilerin terör konusunda kalıcı çözümler üretmesini ve bu sorunu bitirmek için çalışmalarını istiyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.