Güzel: 28 Şubat alçakça ve kalleşçe yapılmış...

Güzel: 28 Şubat alçakça ve kalleşçe yapılmış...
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, hayatının en şerefli dönemini 28 Şubat'ta yaşadığını dile getirerek, ''28 Şubat, alçakça ve kalleşçe yapılmış...


Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, hayatının en şerefli dönemini 28 Şubat'ta yaşadığını dile getirerek, ''28 Şubat, alçakça ve kalleşçe yapılmış tam bir darbedir'' dedi.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen ''28 Şubat ve İhtilaller'' konulu konferansta konuşan Güzel, kendisinin darbeler çocuğu olduğunu belirterek ''İlk darbeye 27 Mayıs'ta yakalandığımda 15 yaşındaydım. O zamandan bu zamana 53 yıl geçti. Darbe dönemi ne yazık ki yarım asır kadar devam etti. Ne zaman bir darbe olmuşsa ve antidemokratik müdahale olmuşsa mutlaka bunun altında Cumhuriyet Halk Partisi yatar. Hiçbir istisnası yoktur'' ifadesini kullandı.

''28 Şubat, irticaya karşı yapıldığı iddia edilen fevkalade kalleşçe bir darbedir'' diyen Güzel, 16 sene önce meydana gelen 28 Şubat 1997 darbesinin en fazla milleti, doğrudan milletin mukaddesatını, inancını, milli ve manevi değerlerini karşısına aldığını söyledi.

''Alçakça ve kalleşçe yapılmış bir darbedir''

Güzel, 28 Şubat'ta devamlı mahkemelere verildiğine ve 100'ün üzerinde davada yargılandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

''28 Şubat, alçakça ve kalleşçe yapılmış tam bir darbedir. Darbe baştan itibaren medya, bazı iş adamlarıyla planlanmıştır. Eğer böyle bir şey olursa yeni bir 28 Şubat olursa hep beraber karşı çıkıp, milletçe onlara gereken dersi vereceğimize söz veriyoruz. Ben hayatımın en şerefli dönemini 28 Şubat'ta yaşadım. Her zaman irtica meselesi bu milletin başına bela olarak çıkarılmıştır. Aslında bir avuç azınlık, sözümona aydın, cahil insanlar, jön Türkler, ittihatçılar, cumhuriyetin ilk yıllarındaki diktacılar, hep halka iğrenerek bakmışlardır, halkı küçümsemişler, halkın dindar olmasını bir türlü hazmedememişler ve onlara irticacı demişlerdir. Senelerdir laiklik elden gider diye hep bağırmışlardır. Laiklik hiçbir zaman elden gitmemiş ama demokrasi hep elden gitmiştir. Hep milletin hür iradesine zararları olmuştur.''

''Alçak bir hayduttan başka bir şey değil''

CHP'ye tavsiyede bulunan Güzel, CHP'nin din ve imanla uğraştığını ileri sürerek, ''Bir defa 1950 öncesi için günah çıkarmanız lazım sizin Hristiyanlar gibi'' dedi.

Güzel, konuşmalarından dolayı asker, ordu düşmanı olduğunun sanılmaması gerektiğini bildirerek, şunları kaydetti:

''Ben vatansever manada milliyetçiyim. Ben devletimi, milletimli seven bir insanım. Ordu da benim için peygamber ocağıdır. Eğer bir subay, asker vazifesini yapıyorsa ben onun emrine girerim, o tankların arkasından yürürüm. Ama bu mazlum millet, sabahtan akşama kadar çalışıp helal parasıyla vergisini veriyor, siz de o vergiyle gidip tank, top, silah alıyorsanız birtakım eşkıya da gelip bunu halka döndürüyorsa o, artık bir general değil, alçak bir hayduttan başka bir şey değil. Millet olarak buna karşı çıkmak, orduya karşı çıkmak değildir. Biz hep bu konuda aldatıldık.''

Programın sonunda AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Güzel'e gecenin anısına plaket verildi.

Kaynak: AA, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.