Gürkan, Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyiz?

Gürkan, Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyiz?
 AK Parti Adana Milletvekili ve AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatoş Gürkan, genel merkez veya il teşkilatlarına bizzat veya telefonla...


 

AK Parti Adana Milletvekili ve AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatoş Gürkan, genel merkez veya il teşkilatlarına bizzat veya telefonla başvuran yaşlılara talepleri doğrultusunda danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verildiğini söyledi.


Gürkan, yaptığı açıklamada, Türkiye\'de ilk kez AK Parti\'nin siyasi öncelikleri arasına yaşlılık olgusunu yerleştirdiğini, bu amaçla bütün il teşkilatlarının Sosyal İşler Başkanlığına bağlı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) oluşturduğunu ilçelerde de yaşlı komisyonlarının faaliyete geçtiğini belirtti.


AK Parti bünyesinde oluşturulan Yaşlılar Koordinasyon Merkezi\'nin, yaşlıların üretken kılınması, rehabilitasyonu ve karşılaştıkları sosyal dışlanmanın önlenmesine yönelik faaliyetleri kendisine amaç olarak benimsediğini ifade eden Gürkan, "AK Parti toplumun kıdemlileri olarak gördüğü yaşlılarımızı korunacak kişiler olmaktan çıkararak tecrübeleri ve bilgi birikimlerinden yararlanılacak değerler olarak görmektedir. Yaşlılar, Koordinasyon Merkezi, yaşlılarımıza yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmekte, sosyal güvencesi olmayan yaşlılarımıza yönelik gönüllü sağlık kuruluşlarıyla birlikte sağlık hizmetleri sunulmaktadır" dedi.


Genel Merkez YKM ve il teşkilatlarında bulunan birimlerin, bire bir veya telefonla başvuran yaşlılara talepleri doğrultusunda danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verdiğini vurgulayan Gürkan, şunları söyledi: "Bu hizmetlerle yaşlılarımız hakları ve yararlanabilecekleri hizmetler konusunda bilgilendirilmektedir. Yaşlılar Koordinasyon Merkezi yaşlılığı konu alan bilimsel çalışmalarda aktif katılım sağlamakta, Nesiller Buluşuyor Projesi ile Yaşlılar Koordinasyon Merkezi kuruluş amaçlarından olan yaşlılarımızla yeni nesillerimizin ortak bir platform da bir araya getirilmesi fikri ile ülkemizde alanında isim yapmış başarılı isimlerimizle gençliğimiz bir araya getirilmektedir. İllerde en yaşlı vatandaşlarımız tespit edilerek AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından evlerinde ziyaret edilmektedir. Bu ziyaretler neticesinde hem yaşlılarımızın gönülleri alınmakta hem de büyüğümüze gösterilmesi gereken saygı ve sevgi hatırlatılmaktadır."


AK Parti Genel Merkezi Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Gürkan, sözlerine şöyle devam etti: "Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara ihtimam ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Bizim kültürümüzde yaşlılarımız evimizin başköşesinde yer bulan, sözleri ve fikirleri dikkatle ve özenle dinlenen bireyler olmuştur ve böyle devam ettirilmelidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.