Gürkan: ?Kadın ailenin ve toplumun temeli?

Gürkan: ?Kadın ailenin ve toplumun temeli?
 Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan kadının erkek fırsat eşitliğini yakaladığını söyledi. ?Kadın ailenin ve toplumun temeli?ADANA - Adalet...

 

Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan kadının erkek fırsat eşitliğini yakaladığını söyledi.

 

?Kadın ailenin ve toplumun temeli?

ADANA - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, kadının evde, fabrikada, tarlada, çalışmanın, özverinin, fedakârlığın, paylaşmanın, dayanışmanın adı olduğunu söyledi. ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Gürkan; Kadınların kıymeti, değeri yılda sadece bir gün, bir hafta anılmakla kutlamakla bilinmeyeceğini ifade etti. ?Kadın emektir. Hayatımızın her alanında ve her zaman bu değeri hak ettiği şekliyle yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Çünkü kadın ailenin ve toplumun temelidir? diyen Gürkan mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

?KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIMI YÜZDE 30?

?8 Mart Dünya kadınlarının eşitlik, adalet, kalkınma adına bugüne gelişimizde gösterdikleri katkılar nedeniyle, daha refah ve daha müreffeh bir ülkede yaşama isteklerini dile getirdikleri bir gündür.Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biri olduğunu bugün kadının iş gücüne katılım oranının % 30?u geçtiğini belirterek günümüz dünyasında, milletlerin kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazandığını kaydetti. Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi için politikalar üretmek, strateji geliştirmek, tüm paydaşlarla işbirliği yapmak ve koordinasyonu sağlamak üzere özel önlemler alınmıştır. AK Parti iktidarında, Sayın Başbakanımızın hassasiyetleri neticesinde Kadınlarımızın Eğitimi, iş hayatına ve sosyal hayata daha çok katılımı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve siyaset alanında daha çok temsili için önemli adımlar atılmıştır. Halkımızın büyük desteği ile 2010 yılında yapılan referandum, neticesinde anayasa değişikliği ile, Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirilmesi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulması,Kadınlarımızın istihdamını teşvik eden kanuni düzenlemeler yapılması,Başbakanımızın eşi sayın Emine Erdoğan, Hanımefendinin himayelerinde başlatılan?Ana Kız Okuldayız? ve ?Haydi, Kızlar Okula? gibi Projeler kapsamında, yüz binlerce kız çocuğumuz eğitim imkânına kavuşması, Kadın Konukevleri ve Sığınma evleri sayıca arttırılması ve kadınlarımız korunma altına alınmaya çalışılması,Kadınlarımızın istihdamını teşvik eden kanuni düzenlemeler yapılması, iş kurmak isteyen Kadınlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yürütülen projelerde öncelik vermiştir.

 

?KADIN, ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİNİ YAKALADI?

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, ayrıca eğitimde kadın erkek fırsat eşitliğini yakaladıklarını, ilköğretimde bu oranın % 99 seviyesinde olduğunu belirterek; ?Ülkemizin, çağdaş toplumlar düzeyine çıkabilmesinin önceliklerinden birisi, hiç kuşkusuz, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda, kadın ve erkeğin aldıkları sorumlulukların ve kazandıkları kimliklerin eşitliğe dayanarak oluşmasıdır. Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birisi, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Bu husus göz önüne alındığında, toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur, Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı,üretkenliği ve şefkati temsil eden kadınların sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle, geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol üstlendiğini ifade ederek, ?Tarih boyunca kültür ve medeniyetler kadına ve erkeğe fiziksel ve duygusal farklılıklarından dolayı, roller ve vazifeler, temel görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Kadın temel görevleri haricinde, sosyal hayatta, iş yaşamında, siyaset sahnesinde, erkekler kadar yer alamamıştır. Kadın-Erkek fırsat eşitliği kavramının, toplum tarafından kabul görmeye başlamasından sonra, kadınlar sosyal hayatta, iş yaşamında ve siyasette her geçen gün daha çok yer almaktadır. Amacımız bu süreci hızlandırmak ve kadınlarımızın hak ettiği seviyede temsilini ve katılımını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.? Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.