Gürkan; “Avukatlar en önemli temel unsurdur”

Gürkan; “Avukatlar en önemli temel unsurdur”
 AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan meslektaşlarının gününü unutmadı ve bir kutlama mesajı yayınladı.Gürkan; “Avukatlar en önemli temel unsurdur”AK...

 

AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan meslektaşlarının gününü unutmadı ve bir kutlama mesajı yayınladı.

Gürkan; “Avukatlar en önemli temel unsurdur”

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, “Avukatlar vatandaşlarımızın savunma hakkını kullanmalarını sağlayan, hak aramanın temel unsurudur” dedi.

“5 Nisan Avukatlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Gürkan, Avukatların, Hukuk Sisteminin ve Hukuk devleti ilkesinin temel taşlarından olan yargı içindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu hatırlattı. Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Adalet, tüm insanların ortak talebi ve beklentisi olmakla birlikte en temel hakkıdır. Adaletin tesisi vatandaşlarımızın birbirine ve devlete olan güvenini sağlamakla birlikte sağlıklı bir toplum ve devlet yapısının en temel şartıdır.

Yargı sistemimizin ayrılmaz bir parçası olan Avukatlar, kanun hakimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurları olmanın yanında, adaletin tecellisi için insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahiptir.

Hukuk devletinin temel öğelerinden savunma işlevini yerine getiren avukatlar, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirerek ve bu hakların alınıp korunmasında yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Avukatlar, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların devlete olan güvenlerinin pekişmesine de katkıda bulunmaktadır. Avukatlar, adil yargılanmanın temel unsuru ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesidir. Ön yargılardan uzak, objektif, tutarlı bir hukuk sistemi hepimizin  en önemli önceliklerindendir.

Adaletin tecellisinde önemli katkı sağlayan Avukatlarımızın çalışmalarını kolaylaştırmak için, UYAP sistemiyle avukatlarımızın bürolarından Adliye hizmetlerine ulaşabilir hale gelmesi veCeza Muhakeme Usul Kanununa göre  görev yapan Avukatların  ücretlerinin  ödenmesi ile ilgili önemli gelişmeler sağlanmıştır.Ceza sistemiz ve yasalarımız sürekli güncellenerek çağa uygun hale getirmek, en iyi şekilde yetişmeleri ve mesleklerini yaparken karşılaştıkları sorunların giderilmesi, mesleklerini icra edecekleri en uygun ortamın sağlanması için de çalışmalar yürütülmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle , 1-7 Nisan Avukatlar Haftası kapsamında, insanlara yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde haklarının korunması ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, yürüttükleri bu kutsal görevde başarılar dilerim.”

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.