Gürer: "Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Öğrenci Alınsın"

Gürer: "Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Öğrenci Alınsın"
Meslek Yüksek Okuluna  sınavla değil  meslek lisesi mezunları doğrudan alınmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve Akif Üstün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Durmuş Dağhan ve Yüksek Okul Sekreteri Tuna Öztürk’ü ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Bor Halil Zöhre Atamam Meslek Yüksek Okulu’nun sorunları hakkında bilgi alan Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Meslek Yüksek Okuluna  sınavla değil  meslek lisesi mezunları doğrudan alınmalıdır" dedi.

 

Dericilik Okulu Yaşamalı İdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer: “MYO mesleki öğretim adına özellikle ara eleman açısından çok önemli idi. Uygulama değişti. Sınavla öğrenci alınıyor. Bu uygulama Endüstri Meslek Liseleri öğrencileri için sınavsız doğrudan giriş olmalıdır. Okulunuzda  Dericilik bölümü kapandı. Konuyu bakana sordum. YÖK öğrenci azlığını sebep göstermiş. Bor ülkemiz için önemli dericilik işleme bölgesi. Meslek lisesi dericilik bölümü açılsa veliler bu anlamda bilgilendirilse ve meslek lisesi bitince doğrudan yüksek öğrenime geçilse öğrenci açığı olmazdı. Açıldığında ilgi vardı sonra düştü. Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulunda Ülkemizin ihtiyacını karşılayabilecek derecede önemli bölümler  var. Okul desteklenmeli ve gelişmesi sağlanmalıdır” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, 600 bine yakın işsizin İŞKUR kapısında bekler durumda olduğunu belirtip, meslek eğitimlerinin daha çok verilmesi durumunda  işsiz sayısının azalacağını söyledi. Gürer açıklamasında: “ Tarım liselerinin sayısı artmalı, MYO açılan bölümün lise kısmı meslek lisesinde olmalı, Hükümetin MYO öğrencilerine  verdiği teşvik ve hibelerden 2 sınıfta doğrudan yararlanmalı, öğrencinin öğrendiği meslek ne ise o alanda uygulaması ve hayata geçirmesi için daha öğrenci iken teşvik sağlanmalı" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Durmuş Dağhan ve Yüksek Okul Sekreteri Tuna Öztürk ziyaretleri için Gürer’e teşekkür edip okul, öğrenci ve eğitim konusunda bilgi verdiler.

​ 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.