Gürer: “Endüstride dünyadaki gelişmeleri yakalamalıyız” 

Gürer: “Endüstride dünyadaki gelişmeleri yakalamalıyız” 
CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Niğde Ekonomi Panelinde” konuştu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen “Niğde Ekonomi Panelinde” yaptığı konuşmada, endüstrinin gelişmesiyle birlikte dünyanın bambaşka bir  sisteme geçtiğini  ve Endüstri 4.0 ile Niğde gibi illerde sanayicilerin  ciddi sorunlarla karşılaşabileceğini belirterek tarım ve hayvancılığı önemseyip tarım ve hayvancılıkta sanayiyi geliştirmeliyiz" dedi.

 

Niğde Valiliği, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü’nde Niğde Valiliğince düzenlenen “Niğde Ekonomi Paneli” açılış konuşmasını Vali Yılmaz Şimşek yaptı. Vali Şimşek  Panelde kentin tarım, turizm, sanayi, istihdam gibi sorun ve ihtiyaçlarının masaya yatırılıp çözüm önerilerinin konuşulacağını belirtti.

 

Aynı zamanda endüstri mühendisi olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Endüstri süreçleri içinde 3.0 ile kodlanan ‘elektronik teknolojinin’ kullanıldığı günümüzde, artık 4.0 kodu ile hayata geçmeye başlayan ‘sanal ve fiziksel sistemlerin kullanımı’ dönemine geçildiğini belirtti. Yeni sürece uyum sağlanamaması halinde yapılan yatırımların da sonuç vermeyeceğini işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğdelilerin yarınlara hazırlıklı olması gerekiyor. Endüstrinin gelişmesiyle yani sanal ve fiziksel sistemlerin kullanımıyla beraber dünya bambaşka bir üretim sistemine gidiyor. Bugünkü elektronik ve teknolojinin kullanımı diye adlandırılan 3.0 süreci hızla endüstride 4.0 sürecine evrilmektedir. Eğer dünyadaki gelişimleri yakalayamazsak bu gelecekte olumsuzluklar  yaşayacağımız anlamına gelir” dedi.

Niğdeli sanayicilerimizin de bunun üzerine yoğunlaşması gerektiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ ARGE ,marka, patent çalışmalarının yoğunlaşması gerekiyor. Niğde ile ilgili avantajımız tarım ve hayvancılıkta sanayi hemen hemen hiç gelişmemiş durumda, bu alanda yapılacak çalışmalar ile kendi ürünümüze kendi bölgemizde ambalajlamamız gerekiyor. Ambalajlamanın yanında paketleme, tanıtma olanakları yaratmamız gerekiyor. Mesela bu konuda süs bitkilerinin pazarı ciddi anlamda gelişmekteydi bununla ilgili proje vardı ancak yeterli destek olmadığından gerçekleşemedi. Hem üretimimizi çeşitlendirmek lazım hem de yerli sanayicimizi koruyacak önlemleri şimdiden almamız lazım” diye konuştu.

 

NİĞDELİ ÜRETİCİLER YETERİNCE DESTEKLENMİYOR

Hükümetin Niğdeli üreticilerin desteklenmesi konusunda eksik kaldığına vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, bazı desteklemelerin sonradan eklendiğini ifade ederek, “Niğdeli üreticiler ancak odalar, dernekler, siyasiler, bürokrasinin çalışması sonucu belki bazı destelemelerden faydalanabiliyor” şeklinde konuştu. 

 

 

 

“KAMU YATIRIMLARI HIZLANDIRILMALI” 

Niğde’de kamu yatırımlarının da yavaş ilerlediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Kamu yatırımlarının halihazırda gerçekleşme oranı yüzde 47 civarında, bu oran çok düşük.  Diğer illerde bir yıl içinde bir çok yatırım bitirilirken Niğde bu anlamda geride kalıyor. Yatırımlar yapılmaya başlanıyor ancak bir türlü öngörülen zamanda bitirilemiyor. Bunun örneklerini Ulukışla hastanesi, adliye sarayı, spor salonu, yıllardır bitmeyen ve kangren haline gelen Havaalanında görüyoruz” dedi.  

 

YERLİ ÜRÜNLERİMİZİ PAZARLAMAMIZ GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, yerli ürünlerimizin ülke çapında reklamlarının yapılıp pazarlama stratejisinin önemine değindi. “Yararlı bir toplantı oldu, bu tür birliktelikler Niğde’nin bir çok sorununun aşılmasına yardımcı olacaktır. Ben Türkiye’nin bir çok ilini gezdim gördüm. Sıradan ürünleri bile o kadar iyi pazarlıyorlar ki bundan büyük ekonomik kazançlar sağlayabiliyorlar. Bizim de bu şekilde yerli ürünlerimizden getiriler sağlamamız gerekiyor. Kendi değerlerimizi birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Niğde’nin gelişimi için futbol takımı mantığı ile taraf tutarak değil, kimin yararlı çalışmalar yaptığına bakmak gerekiyor. Söyleyene değil söylenenin katkı ve yararına bakmamız gerekiyor…”dedi.

 

Panele, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yanı sıra, Vali Yılmaz Şimşek, AKP Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları ile diğer davetliler katıldı.  Kavaklıoğlu, Özegen, Özkan, Katırcıoğlu ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu adına Mustafa Altunbaş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Alkin, İŞ-KUR Temsilcisi, Ahi Kalkınma Ajansı Temsilcisi de birer konuşma yaptılar.

​ 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.