Güne gülümseme ile başlayın

Güne gülümseme ile başlayın
 Bugün tebessümün bir virüs gibi olduğu aklıma geldi. Sabah kalktığımda bu virüsü tüm dostlara bulaştırmaya karar verdim. Bu işe önce kendimden...

 

Bugün tebessümün bir virüs gibi olduğu aklıma geldi. Sabah kalktığımda bu virüsü tüm dostlara bulaştırmaya karar verdim. Bu işe önce kendimden başlamam gerekiyordu. Sabah kalkıp aynaya baktığımda önce kendi kendime tebessüm ettim. Daha sonra eşime ve çocuklarıma tebessüm ettim. Tabi bu tebessüm karşılıksız kalmadı onlar da bana tebessüm ettiler. Mutlu oldum. Arabaya binip okula geldiğimde kapıda bekleyen öğrencilere gülümseyip merhaba gençler deyip hatırlarını sordum önceşaşırdılar sonra tebessüm edip onlara bana gülümsedi. Kapıdaki görevliye gülümseyip nasıl olduğunu sordum oda tebessümle karşılık verdi. Tabi tüm bu kişiler yüzümdeki tebessümü görünce mutlu oldular bana gülümsediler. Daha sonra aklıma gülümsemek için 12 kasımızı suratımızı asmak ve somurtmak için 112 kasımızı germemiz gerektiği ile ilgili yapılan araştırmalar geldi aklıma kendi kendime yazık değil mi suratımızın buruşuk bir hale gelmesine dedim.

Bu arada aklıma şu ifadeler geldi ?Fırtınalarıçıkaran kelebeğin kanadındaki o küçük titremelerdir?

Bende işte o anda küçük bir tebessümün ne anlama geldiğini çok iyi kavramış oldum. Çehreme konan tebessüm kısa bir süre içinde dünyayı dolaşacak kadar güçlü bir virüstü.

Tebessüm dostlarımıza bulaştırmaktan çekinmediğimiz bir virüs olmalı.

Bu mutluluğu yaymaya çalışalım.

Sait Özdemir

saitozdemir.pskdan@gmail.com

Uzman Psikolojik Danışman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.