Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong güne Türk kahvaltısı yapmadan başlamıyor:

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong, - "Simit, bal-kaymak çok güzel lezzetler. Türkiye'den ayrılırken kilo almaktan korkuyorum"

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong güne Türk kahvaltısı yapmadan başlamıyor:

- "Simit, bal-kaymak çok güzel lezzetler. Türkiye'den ayrılırken kilo almaktan korkuyorum"

- "8 aydır simit, bal-kaymak yiyorum. Bir gün bile bunu kaçırmadım. Hafta sonları elçilik konutundaki yardımcı olmadığı vakit kendim gidip simit alıp geliyorum"

ANKARA (AA) - MEHMET ŞAH YILMAZ - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jeong Yeondoo, Türk kahvaltısı yapmadan işe gitmediğini belirterek "Simit, bal-kaymak çok güzel lezzetler. Türkiye'den ayrılırken kilo almaktan korkuyorum." dedi.

Büyükelçi Jeong, Türkiye'deki yaşamı, Türk kahvaltısı, kahvesi ve yemeklerine ilişkin AA muhabirine kahvaltı sofrasında açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği kravatı taktığını belirten Jeong, 19 yıl önce Türkiye'ye ilk ziyaretini yaptığını söyledi. Jeong, Türk yemeklerinin lezzetini daha önce duyduğunu, Hollanda ve Avusturya'da görev yaparken Türk yemekleri yediğini belirterek şöyle devam etti:
"Türk kahvaltısının böyle lezzetli olduğunu bilmiyordum. Elçilik konutundaki yardımcı hanımefendi ilk geldiğimde, kendisi için simit alırken bana da tatmam için bir simit almıştı. Simidi çok beğendim. O günden itibaren simitle kahvaltı yapmaya başladım. Daha sonra simide bal-kaymak sürüp domates-salatalık eşliğinde kahvaltı yaptım. Bunun çok lezzetli olduğunu fark ettim. O günden beri 8 aydır simit, bal-kaymak yiyorum. Bir gün bile bunu kaçırmadım. Hafta sonları elçilik konutundaki yardımcı olmadığı vakit kendim gidip simit alıp geliyorum."

- "Kilo almaktan korkuyorum"

Artık bal-kaymak, domates, yumurta, menemen ve peynirle kahvaltı yaptığını dile getiren Jeong, "Simit, bal-kaymak çok güzel lezzetler. Türkiye'den ayrılırken kilo almaktan korkuyorum." diye konuştu.
Jeong, Güney Kore'deki meşhur bir aşçının Türkiye'de çektiği "bal-kaymak" videosu sonrası ülkesinde bal ve kaymağın meşhur olduğunu söyledi. Jeong, simide bal-kaymak sürüp yedikten sonra, Türkçe "çok güzel" ifadesini kullandı.
"Güney Kore'den gelen misafirlerimden çok sayıda kişi kaymak satın alıyor." diyen Jeong, misafirlerine Kore usulü salatanın üzerinde kaymak ikram ettiğini söyledi.

- Günde 9-10 bardak çay, 1-2 fincan Türk kahvesi içiyor

Jeong, "Türk kahvaltısını gördükten sonra Türklerin sabah kahvaltısında neden sağlıklı beslendiklerinin nedenini anladım." ifadesini kullandı.
Eskiden daha çok kahve içtiğini belirten Jeogn, "Günlük hayatımda artık çay içiyorum. Günde ortalama 9-10 bardak çay, 1-2 fincan Türk kahvesi içiyorum. Kahvenin yerini çay aldı." diye konuştu.

Türk kahvaltısının ardından işe başlamadan önce Ankara manzarası eşliğinde "Türk kahvesi" içtiğini dile getiren Jeong, şunları kaydetti:
"Türk kahvesinin çok güzel bir kokusu var. Günde 1-2 fincan Türk kahvesi içiyorum. Kahve içip Ankara manzarasını izlerken günü değerlendiriyor, sakince düşünüyorum."

"Antep fıstığını" da çok sevdiğini belirten Jeong, Türk yemeklerini de beğendiğini, yemekler arasında favorisinin "Adana kebap" olduğunu anlattı. Jeong, Türk tatlıları arasında ise en çok baklava ve kadayıfı sevdiğini söyledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.