Günay'ın Baykal'ın karşısına çıkacağı iddiası?

Günay'ın Baykal'ın karşısına çıkacağı iddiası?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'dan Baykal'ın karşısına rakip olarak çıkartılacağı iddialarını değerlendirdi.Kültür ve Turizm...



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'dan Baykal'ın karşısına rakip olarak çıkartılacağı iddialarını değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Seçim bizim için bir kavga vesilesi değildir. Seçim, millete hizmet etmek için ne yapacağımızı millete anlatmanın vesilesidir'' dedi.

Günay, Şile'de AK Parti seçim irtibat bürosunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hangi kademede olursa olsun halka hizmet etmenin Hakk'a hizmet etmek olduğunu söyledi.

2009 yılında dünyanın son 50 yılın en büyük ekonomik krizini yaşadığını ama bu durumda bile Türkiye'nin geriye değil ileriye gittiğini belirten Günay, ''10 yıl önce işçisine, memuruna ücret verip veremeyeceği belli olmayan Türkiye, şu anda dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldi'' dedi.

Günay, dünyada 100'den fazla ülkenin turizmden ekmek yemeye çalıştığını, Türkiye'nin de turizmde dünya yedincisi olduğunu belirterek, ''Geçtiğimiz yıl 28,5 milyon yabancı turisti ülkemizde ağırladık ve şimdi dünyada ilk 5'e girmeye uğraşıyoruz. Dünyada turizmden en fazla gelir elde eden ülkeler arasına girdik. Şimdi istiyoruz ki bu bereketten İstanbul daha fazla pay alsın, İstanbul'un Üsküdar'ı, Beykoz'u bilhassa Şile'si bu ülkemizin bereketinden daha fazla pay alsın'' diye konuştu.

''İstanbul, dünyada Paris nasıl biliniyorsa, Roma nasıl biliniyorsa öyle bir dünya turizm kenti, kültür kenti, bilim kenti, başkent olacak'' diyen Günay, İstanbul'u dünyanın tarih bakımından, kültür bakımından en bilinen şehirlerinden birisi haline getirmeye çalıştıklarını, Şile'yi de turizmin bu açıdan en fazla bereket getirdiği yerlerden birisi haline getirmek için çalıştıklarını anlattı.

İstanbul'da Şile'yi bir kongre turizmi merkezi haline getirmeye çalıştıklarını kaydeden Günay, ''Burada otellerimiz daha fazla çalışacak. Çocuklarımız daha fazla iş bulacak burada. Altyapıyı adım adım takip ediyoruz. Burada gördüğüm eksiklileri de Ankara'ya döner dönmez takip ediyorum. Çünkü Başbakanımızın talimatı da budur. İstanbul'u bir dünya kenti yapmak ve İstanbul'un bazı merkezlerini de İstanbul'un iftiharı haline getirmek. Bu büyük potansiyellerden birisi Şile'de var'' şeklinde konuştu.

''DERDİMİZ KAVGA ETMEK DEĞİL''

Günay, yaklaşık 60 gün sonra Türkiye'nin bir seçim yaşayacağını belirterek, ''Seçim bizim için bir kavga vesilesi değildir. Bir gerginlik, birbirine laf sokma vesilesi değildir. Seçim, millete hizmet etmek için ne yapacağımızı millete anlatmanın vesilesidir. Bazıları seçimi kaybedeceklerini bu günden bildikleri için ortamı gerginleştirmeye, kötü söz söylemeye, çatışma yaratmaya çalışabilir; bunlara gülüp geçin, cevap bile vermeyin'' dedi.

Siyasetin Türkiye'deki alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Günay, ''Herkese hizmet etmeyi hak ve görev kabul ediyoruz. Hepimiz farklı kimlikler taşıyabiliriz. Hepimizin ismi farklı olabilir, soyadı farklı olabilir ama hepimizin cebinde ay yıldızlı Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı var. Hepimiz, bu ülkenin vatandaşıyız. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet'' diye konuştu.

Günay, Türkiye'de insanların çok sıkıntılar, çok sorunlar ve çok kavgalar yaşadığını, artık bunların olmasını istemedikleri için çalıştıklarını ifade ederek, ''Artık kardeş kavgaları olmasın, artık çekişme olmasın, artık kimse kimseyi küçük görmesin, bu geçmişin kötü anlayışlarından kendimizi kurtaralım, bu seçim ortamlarını bir çatışma değil bir kaynaşma, bir kardeşleşme, bir dayanışma ortamına çevirelim'' dedi.

SORULAR

Bir gazetecinin, ''AK Parti'de bazı önemli isimlerin bu seçimde yer almayacakları ve dinlendirilecekleri konuşuluyor. Siz, AK Parti'nin seçim öncesi bu stratejisini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklinde yönelttiği soruya Günay, AK Parti tüzüğünde en fazla 3 dönem milletvekili olunabileceği, ardından bir dönem ara verilmesi gerektiğinin yazdığını belirterek, şu şekilde yanıt verdi:

''Bu kuralı uygularsak bugünkü kadroların büyük çoğunluğu bu seçimde aday olurlarsa gelecek seçimde aday olamayacaklar ve parlamentoda bulunamayacaklar. Bu nedenle 2 dönem üst üste bundan önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış bazı arkadaşlarımız sonraki dönemlerde görev alabilsinler diye belki dinlenmeye nadasa alınabilecekler ama bunun kimler olacak olamayacak noktası belli değil. Hangi görev kime verilirse o devam edecek.''

Seçim döneminde, Antalya'da eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a rakip olarak milletvekili adayı olacağı şeklinde söylentilerin olduğu sorulan Günay, şu an İstanbul 1. Bölge milletvekili olduğunu ve burada teşkilatları ile son derece uyumlu çalışmalar yaptığını ifade ederek, ''Ama burada devam edersem çok sevinirim. Başka bir yerde görev verilirse onu da şerefle ve ciddiyetle taşımaya çalışırım elbette ama bunların hiçbirini somut olarak bilmiyorum şu anda'' şeklinde konuştu.

Günay, AK Parti'nin bu seçimlerde alacağı oy oranı ile ilgili sorulan soruya ise ''Ben Sayın Başbakan gibi rakam telaffuzundan özenle sakınırım ama geçen seçimlerde 2 kişiden birisinin AK Parti'ye, geri kalanlarında diğer partilere oy verdiğini gördüm. Benzer bir tablonun sürdüğünü düşünüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi, hem 2007'de, hem 2010'da, referandumda tabi kendisinin dışında aldığı oylar da vardı ama çok iyi sonuçlar aldı. Bu seçimde de hem ekonomik gelişmeyi, hem demokratik gelişmeyi ekseri alan bir söylemle sanıyorum ki tek başına iktidar sonucunu elde edecek noktaya taşıyacağız kendimizi'' cevabını verdi.

Programda Bakan Günay'a, Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin de eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.