Gülerce çok net konuştu: Cemaat kaybedecek!

Gülerce çok net konuştu: Cemaat kaybedecek!
Zaman'dan istifa eden Hüseyin Gülerce, hükümet ile paralel yapı arasında kavganın galibini açıkladı: Hizmet'in kazanma şansı yok bitecek! Cemaat...



Zaman'dan istifa eden Hüseyin Gülerce, hükümet ile paralel yapı arasında kavganın galibini açıkladı: Hizmet'in kazanma şansı yok bitecek!

 

Cemaat mensuplarının "Hizmet'e bir şey olmayacağı" fikrinde olduğunu savunanHüseyin Gülerce, Hizmet Hareketi'nin karşısına kocaman bir dağ çıktığını, fakat cemaattekilerin bunu kabullenemediğine vurgu yaptı.

Bu süreçte cemaatin kaybedeceğini açık bir dille eleştiren Gülerce, çok keskin bir de eleştiride bulundu: "Düşünmeyeceksin, sorgulamayacaksın ve eleştirmeyeceksin. Yukarıdan bir şey geliyorsa bu kesin doğrudur. Bu beni çok ürkütüyor. Bu yapı, bu zihniyet, Türkiye'nin yönetimine hakim olsa ne olur? Allah korusun diyorum"

Cemaat'i bitirecek mi hükümet?

Böyle söyleyince Hizmet'in içindekiler "Hizmet bitmez" diyorlar. Çoğu şu anda ne olup bittiğini bilmiyorlar tabii.

Peki, ne olup bitiyor?

Hükümet şu anda Hizmet Hareketi'ni bitirmek için tüm cephelerde çok ciddi savaş veriyor.

Kazanma şansı yok mu Cemaat'in?

Bana göre yok. Ama Cemaat'teki arkadaşlar, kendi davalarının en doğru olduğunu düşünüyorlar. "Peygamberlerin yolundan gidiyoruz" diyorlar. "Hz. İbrahim ateşe atılınca pes etti mi" diyorlar. "Hz. Musa firavuna pes etti mi" diyorlar. Mesela Zaman yazarı Ali Ünal Bey, Bülent Arınç'a cevap verirken "Müminler münafıklardan özür dilemez" diye yazdı. İnanç planında Hizmet'e bir şey olmayacağını düşünüyorlar. Oysa Hizmet Hareketi'nin karşısına kocaman bir dağ çıktı. Onlar hala küçücük bir tümsekle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar. "Bizim otobüsümüzün altı bile değmez, devam edelim, bu tümseği geçeceğiz" diyorlar.

Sizce ne olur? Dağılır mı Cemaat?

Bana göre dağılır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu... Hepsi çok ciddi iddialarda bulunuyorlar. Bunları yok saymanız mümkün değil. Bu iddialardan herhangi biri doğru çıkarsa "Hizmet Hareketi" çok büyük yara alır.

Hüseyin Gülerce'den çok keskin bir Cemaat eleştirisi...

Şöyle diyor Gülerce:

"Hizmet'ten bir arkadaşımız... Okumuş, mühendis olmuş... Soruyorum kendisine: "Ne düşünüyorsun" diye... "Bizim düşünmemize gerek yok, abiler ilettiler zaten bu konuyu" diyor...

GÜLERCE: BU BENİ ÇOK ÜRKÜTÜYOR

Hizmet Hareketi'ni zaafa uğratan şeydir insanların düşünmemesi, eleştirmemesi ve sorgulamaması. Düşünmeyeceksin, sorgulamayacaksın ve eleştirmeyeceksin. Yukarıdan bir şey geliyorsa bu kesin doğrudur. Bu beni çok ürkütüyor. Bu yapı, bu zihniyet, Türkiye'nin yönetimine hakim olsa ne olur? Allah korusun diyorum."

Cemaatçiler Cemaat'ten kurtulacak, iyi olacak

Sizce bu işin sonu ne olacak? Bu kavgadan ne çıkacak?

Bir tarafta hükümet var... Kamuda başörtüsünü serbest kılan, okullara siyer dersi koyduran, "Menderes'ten beri beklediğimiz hükümet buydu" dedirten, yüzde 50 oy alan bir hükümet... Diğer tarafta ise dünya çapında güzel işler yapan, gönüllere giren bir "Hizmet Hareketi" var... Şu anda bu ikisi birbirini "hain" ilan etmiş, savaş başlatmış... Kılıç şakırtılarından başka bir ses duyulmuyor. Şimdi bir mümin olarak bunun benim dünyamda bir izahı olması lazım.

Nedir izahınız?

Şöyle izah ediyorum: Güzel işler yapılıyorsa, Allah bu güzel işleri heba ettirmez. Bunlar boşa gitmez. Ben eskiden "Mücadele Birliği" içindeydim. 1968-1972 arasında faaliyet gösteren bir hareketti bu... Ayrıldım o hareketten... Dağıldı "Mücadele Birliği". Düşünün: "Bu iş için ölürüm" dediğimiz bir hareketten ayrıldık. Ayrılınca çok üzüldük. Ama ne oldu? Herkes kendisi oldu ve Allah'ın kendilerine verdiği kabiliyetle Türkiye için bir şey yaptı. Oradan Cemil Çiçek çıktı, Melih Gökçek çıktı, Ahmet Taşgetiren çıktı...

Benzer bir durum Cemaat için de mi geçerli olacak?

Evet... Bu olaylar durulduktan sonra "Hizmet Hareketi" içindeki insanlar, kendileri olacaklar. Yani düşünmeyen, sorgulamayan ve eleştirmeyen insanlar bu insanlar, biat kültüründen kurtulacaklar. "Gassalın önündeki meyyit" gibi olmaktan çıkacaklar. (Cenaze yıkayıcısının önündeki cenaze gibi olmaktan çıkacaklar).

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.