Güler Sabancı'nın Türkiye için 'büyük' dileği

Güler Sabancı'nın Türkiye için 'büyük' dileği
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ''Umarım Türkiye bölge için parlak bir örnek olur. Türkiye ilerlemesini sürdürmeli" dedi, insan...



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ''Umarım Türkiye bölge için parlak bir örnek olur. Türkiye ilerlemesini sürdürmeli" dedi, insan hakları konusunda tavrını açıkladı.



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ''Umarım Türkiye bölge için parlak bir örnek olur. Türkiye ilerlemesini sürdürmeli, ekonomisindeki dinamizmi muhafaza edebilmeli, demokrasi, insan hakları ve cinsiyet ayrımındaki eksiklikleri alanında gerekenleri yapabilmeli. Bölgede gücü oluşturabilmeli'' dedi.

Sabancı, Dünya Ekonomi Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başarılarından gurur duyduklarını, insanı olarak hep mükemmeliyeti aradığını, bu nedenle de hiç kimsenin ''artık işimizi yaptık, bitti'' diyemeyeceğini söyledi.

''Hala demokrasimizi iyileştirebiliriz, cinsiyet ayrımı konusundaki eksiklikleri giderebiliriz, dolayısıyla düzeltilebilecek çok şey var'' diyen Sabancı, Türkiye'nin başarılarının sonucunu bugün hissettiklerini, 90 yıldır laik demokratik cumhuriyetin son yıllarındaki Avrupa'ya dahil olma sürecinin, son 10 yılda Türkiye'ye yardımcı olduğunu dile getirdi.

Sabancı, güvenin çok önemli olduğunu, 2001'deki kriz sonrasında Türkiye'nin gereken dersleri çıkardığını, sağlam bir bankacılık sistemini arkasına koyduğunu, istikrarlı, piyasaya odaklı, güven yaratan bir hükümet çalışması olduğunu ve son 10 yılda aynı ekonomik yönetimi gördüklerini vurguladı.

Bu nedenle, başarının tek nedeninin olmadığını, iş kadını olarak piyasa ekonomisine dönük olmalarının her zaman bir başarı olduğunu ve doğru yönde ilerlemeye devam ettiklerini anlatan Sabancı, ''Umarım Türkiye bölge için parlak bir örnek olur. Türkiye ilerlemesini sürdürmeli, ekonomisindeki dinamizmi muhafaza edebilmeli, demokrasi, insan hakları ve cinsiyet ayrımındaki eksiklikleri alanında gerekenleri yapabilmeli. Bölgede gücü oluşturabilmeli'' diye konuştu.

-''Doğru yolda ilerliyoruz''-

Türkiye'de cinsiyet ayrımcılığına karşı kat edilecek mesafe olduğunu, yapılanların yeterli olmadığını ifade eden Sabancı, ''Doğru yolda ilerliyoruz. Dünya Ekonomi Forumu'nun hazırladığı cinsiyet farklılığı raporu bizim için bir ölçüt teşkil edebilir. Bunu ölçerek bu farklılıkları giderebiliriz ve kendimizi daha iyi noktaya getirmek için yönlendirebiliriz. Bu, erkekler de dahil olmak üzere sürdürmemiz gereken bir çaba'' değerlendirmesini yaptı.

Sabancı, Türkiye'nin bölgedeki rolünün iki boyutu bulunduğunu, bunun da Türkiye'ye birtakım sorumluluklar yüklediğini ve Türkiye'nin kendisini sürekli olarak iyileştirmesi gerektiğini söyledi.

Sabancı, Türkiye'nin bölgede kurumsal olarak rolünü oynamaya başladığını ifade etti.

Demokratik bir anayasa oluşturmanın, iki günde duydukları doğrultusunda, geleceğe giden yolda kritik ve çok önemli olduğunu, Tunus'un bunun üzerinde çalıştığını, Mısır'ın ise henüz o noktada olmadığını belirten Sabancı, demokratik anayasanın, bölgenin yol haritası üzerinde önemli bir unsur olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.