Güle güle kahraman!

Güle güle kahraman!
 Yine bir pazar günü sendromu yaşıyordum.Uyumakla uyumamak arasında bir tercih yapmak istiyordum.İçimde bir sıkıntı hissettim.Sanki bu pazar çok...


 

Yine bir pazar günü sendromu yaşıyordum.Uyumakla uyumamak arasında bir tercih yapmak istiyordum.İçimde bir sıkıntı hissettim.Sanki bu pazar çok yağmurlu ve kasavetli geçecekti.Perdeyi araladım baktım günlük güneşlik bir Adana sabahı.Evet cemreler düşmeye başlamıştı.

İşlerim vardı ve bu pazar dinlenmeyecektim.Bir kısmını hallettim.Eve geldim, acı bir haberle, yüreğimden ta ayaklarıma kadar sıcak bir suyun aktığını hissettim.Hani ayaklarımın bağı çözüldü derler ya öyle oldum.Necmettin Erbakan vefat etmişti.Elimde tvnin kumandası tüm haber kanallarına zapping yapıyordum.Necmettin Bey'in hayat hikayesi, anıları, eski bant yayınları, eski konuşmaları derken gözümden yaşlar boşanmıştı.

 

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir, deniyordu.Aklıma gelen bu nass ile içimdeki sıkıntının nedenini anlıyordum.Bir kahraman tarihin derinliklerine sükut eylemişti.O bir siyaset yada bilim adamı olmaktan öte bir kahramandı.bu göreceli, subjektif, enfusi görüş elbette söyleyen şahsı bağlar.Ben yaklaşık otuz yıldır İslam davası hadimi bir neferim.Ne lisede namaz kıldığımdan dolayı uğradığım zulümler, ne de Ulucanlar Cezaevi 3. kısım 14.koğuş'ta yaşadıklarım beni bu davaya hizmet etmekten alıkoyamadı.

 

İnsanın oturuğu yerden ahkam kesmesi, cihad ettiğini sanması basit bir olay.Elbette önemli olan niyettir.Fakat herşeyin ötesinde canınızı feda etmeniz çok zor.Ruhunuzu Rahman'a hemen teslim edip şehid olmakta kolay.Her gün yavaş yavaş ölmeye başlamak ve ne zaman öleceğinizi bilememek en kötüsü.

 

Türk Ceza Kanunu 141, 142, 163. maddelerin yürürlükte olduğu dönemleri bilenler iyi bilir.Komünist bir polisten falaka yemeyi seleflerimiz birlirler.

 

Allah adını zikretmenin yasak olduğu dönemlerde Müslüman Profesör, Müslüman Devlet Adamı olmayı başarmış ve zülme meydan okumuş bir insandı Merhum Necmettin Bey.

O'nun bu kahramanlığı başkaları tarafından manipüle ediliyor ve çeşitli komplo teoreleriyle karalanmak isteniyordu.Yıllarca verdiği mücadeleden geri atmamıştı.Bugun etrafın güllük gülistanlık olmasının ardınada O'nun yetiştirdiği kadroların başarıları var.Essebebü kel fail- Bir şeye sebeb olan o şeyi yapan gibidir, düstur-u esasisi ile kıyamete kadar bu kıymetli topraklarda O'nun adı yad edilecektir.Gelecekte yazızlacak tarihimizde O'nu yetişen nesiller daha iyi anlayacaktır.

 

Tv'yi izlerken Merhum Necmettin Bey'in devlet töreni ile gömülmeyeceğini öğrendim.Merakım artmıştı iyice, daha sonra anladım ki Merhum, kendisi sade bir tören ile gömülmeyi vasiyet etmişti.N.Fazıl'ın dizeleri canlandı gözümün önünde:

 

 

Son gün olmasın dostum çelengim top arabam;

 

Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam...

 

Sağı ve solu etkileyen hatta çizgisi ne sağ sol olmayan bir liderdi.Hep halkın içindeki duygu ve düşüncelerine tercüman olmuştu.

 

Ortalığın zemheri fırtınalarıyla sarsıldığı günlerde karda açan bir lotus çiçeği gibi arz-ı endam eden bu İslam Büyüğümüz'ü takdir ve rahmetle anıyoruz.

Dileğimiz yeni yetişen siyaset ve bilim adamlarımızın O'nun bıraktığı yerden, O'nu aşmaya çalışarak kendilerini donatmaları ve aziz milletimize ve devletimize hizmet vermeye çalışmalarıdır.

 

Ustada kalırsa bu öksüz yapı;

 

Onu sürdürmeyen çırak utansın.

 

Rahmet-i Rahman'a yürüüdüğün yolda, Güle güle Kahraman, Yolun açık olsun.

 

 

A.Hamdi Döner

 

27.02.2011

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.