Gül: Tehditlere boyun eğmem

Gül: Tehditlere boyun eğmem
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bomba ihbarı yapılmasına rağmen Humboldt Üniversitesi'ndeki konuşmasını yapacağı belirtildi. Yetkililer, bomba...


 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bomba ihbarı yapılmasına rağmen Humboldt Üniversitesi'ndeki konuşmasını yapacağı belirtildi. Yetkililer, bomba araması tamamlandıktan sonra Gül'ün konuşmasını yapacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Almanya'nın demokratik ortamından istifa eden terör örgütünün tehditlerine boyun eğmem ve bu sebeble de bu konuşmamdan vazgeçmedim. Eminim ki Berlin'in ortasında bu Üniversiteye bomba koyma tehdidinde bulunanlara karşı Alman güvenlik güçleri gereğini yapacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Humboldt Üniversitesinde yaptığı konuşmada, ''Benim Türk vatandaşlarım onlara değil, bana sempati gösterirler. Onları değil, beni severler. Teröre kim taviz verirse, onun arkası gelir. Onun şantajına, tehdidine kim boyun eğerse, onun faturasını o öder. Onun için bu tehditlere, bu şantajlara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi ve bunlardan yılmayacağımızı da herkesin görmesini isterim'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Humboldt Üniversitesinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ''Almanya'nın demokratik ortamından faydalanan ve bunu istismar eden terör örgütüyle ilintili 30-40 kişinin buradaki tehditleri ve bu toplantıyı yaptırmak istememeleri, bu toplantıyı yapma ısrarımız karşısında da bomba ihbarı yapması üzerine güvenlik güçleri konuşmayı bu kadar geciktirdiler. Ama şunu ifade etmek isterim ki burada 30-40 kişiye pes edecek, onların tehdidine, şantajına boyun eğecek halde değiliz. Asla da onlara taviz vermem. Konuşmamı tamamlarken bır avuç çapulcunun tehditlerine boyun eğmeyip beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum"

Gül: Konuşmamı yapamazsam, ziyaretimi yarıda keser ülkeme dönerim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, konuşma yapacağı Humboldt Üniversitesi'ndeki salona bomba ihbarı yapılması üzerine Alman polisinin programın iptal edilmesini istedi. Bu isteğe şiddetle karşı çıkan Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Bu konuşmamı yapmazsam ziyaretimi yarıda keser ülkeme dönerim." resti çektiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün sert çıkışı üzerine Alman polisi ihbar yapılan salonu boşalttı. Güvenlik güçlerinin üniversite binasındaki aramalarının ardından, davetliler boşaltılan salonun bitişiğindeki salona alındı.Gelişmeler üzerine Gül konuşmaya başlamadan önce Berlin Eyaletinin güvenlikten sorumlu İçişleri Senatörü Erhard Körting salona gelip konuşmayı dinledi.

Cumhurbaşkanının Almanya gezisine katılan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt, Gül'ün tehdide boyun eğmeyen tavrı için "Bravo, tebrik ediyoruz. Biz de hep yanında olduk ve destek verdik" dedi.

Saat: 19:21:15 Gül'ün konuşma yapacağı üniversiteye bomba ihbarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Almanya'nın başkenti Berlin'de konuşma yapacağı Humboldt Üniversitesi'ne bomba ihbarı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması iptal edildi, üniversite binasındakiler dışarı çıkarıldı.

Bu arada terör örgütü PKK sempatizanı bir grup da üniversite önünde gösteri yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.