Güçlü Türkiye'de, Adana'da İzcilik Anlayışı ve..

Güçlü Türkiye'de, Adana'da İzcilik Anlayışı ve..
Kurtuluşa İlk Adım İzci Kampı ve 2017 yılında Adana'da İzcilik planlaması Toplantısı gerçekleştirildi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Yılmazel:

"İzcilik, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan bireylerin kendini geliştirmesine yardımcı olur"

Türkiye İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Gençlikspor Doğa ve İzcilik Kulübü tarafından Şirin Park Otel’de " Güçlü Türkiye'de, Adana'da İzcilik Anlayışı ve Kurtuluşa İlk Adım İzci Kampı ve 2017 yılında Adana'da İzcilik planlaması " Toplantısı gerçekleştirildi.

Etkinlik, Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunması ile ardından Sarıçam Orhan Gaziİmam Hatip Ortaokulu İzci Lideri Yaşar Çıraklı tarafından dua okunuldu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü  Halit Yılmazel, çocuklarımızı eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif anlamda da gelişimlerini sağlamak gerektiğini söyledi.

Yılmazel, etkinliğinde yaptığı konuşmada, gençlerin gelişmesinde sosyal etkinliklerin yararlarına değindi.

İzciliğin temel prensipleri içinde vatana yararlı insanlar yetiştirmek olduğunu ifade eden Yılmazel, “Kuruluşunda Askeri disiplini andıran bir yapıya sahip olan izcilik Türkiye'nin yanı sıra Balkanlarda ve Türk Cumhuriyetlerinde  en iyi şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir .Burada yetişen gençlerimiz vatanın seven milli ve manevi değerlerine bağlı birer genç olarak yetişmekteler.İzcilik yaparak ve yaşayarak elde edilir.Bu etkinliğim düzenlenmesinde emeği ve hizmeti geçenleri kutluyorum” dedi.

gsm_5999.jpg

Yılmazel:" İzciliği Her Çocuk Mutlaka Yaşaması Gerekmektedir"

Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel  Adana'da dokuz izcilik kulübün faaliyet gösterdiğini bu kulüplere kayıtlı 7555 lisanslı izci sayısına ulaşıldığını ifade etti.

İzciliği her çocuğun yaşaması gerektiğinin altını çizen Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi:

“İzcilik, çocuk ve gençleri, ruhsal, zihinsel, bedensel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi hedef almış, kendine güvenen, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler yetiştiren programlı bir faaliyettir. İzcilik, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan bireylerin kendini geliştirmesine yardımcı olur. İzcilik, doğayı korumayı ve geliştirmeyi, tüm dünyada barışı ve huzuru sağlamayı kendisine ilke edinmiş sosyal bir etkinliktir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif anlamda da gelişimlerini sağlamalıyız.Bu gibi etkinliğin büyük yararlarının olacağına inanıyorum.”

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, İzcilik faaliyetlerine lise yıllarında başladığını söyledi.

Hızlısoy, İzcilik sayesinde belirli makamlara geldiğini ve Adana'da yapılacak olan etkinliklere mutlaka destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, belediye olarak izcilik faaliyetlerine destek vereceklerini ve yeni yıl itibari ile bu desteğin artacağını kaydetti.

 

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, ilçede gerçekleştirilecek etkinliklerde faaliyetlere destek olacaklarını ve ilçede bulunan öğrenci, öğretmen ve izci liderlerine kolaylık sağlayacaklarını ifade etti.

-Binboğa:"15 Temmuz Darbe Girişimde 5 Şehit ve 7 yaralı izci ve liderlerimiz bulunmaktadır."

Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Ayhan Binboğa ,Türkiye'de madalyası olmayan tek spor federasyonunun İzcilik olduğunu belirtti.

Binboğa, amaçlarının iyi yurttaş ve iyi vatandaş yetiştirmek olduğunu ifade ederken, "İzcilik yapısı itibari ile toplumu ilgilendiren her çeşit konuyu bünyemizde barındırıp faaliyet alanı açıyoruz. 15 Temmuz Darbe Girişiminde 5 şehit ve 7 yaralı izci ve liderlerimiz bulunmaktadır.  Her zaman biz duygusuyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

 Konuşmalardan önce katılımcılara kahvaltı ikram edildi.Etkinliğe,İzcilik Federasyonu Adana  İl Temsilcisi Seçil Binboğa, Okullarında izcilik faaliyeti yapılan Okul Müdürleri Öğretmen izci liderleri ve İzci Spor Kulüp Başkanları katıldı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.