Gizli numara deşifre olacak!  

Gizli numara deşifre olacak!   
  Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında ilk kez tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 9 yayınlandı. Teknoloji devi her yeni sürüm güncellemesinde...

 

 

Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında ilk kez tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 9 yayınlandı.

 

Teknoloji devi her yeni sürüm güncellemesinde bir önceki sürümü olan eski cihazlardan vazgeçme geleneğini bu kez yıktı.  iOS 9, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’a yüklenebiliyor. İşte iOS 9’da devrim yaratan özellikler...

-Siri’ye daha fazla akıl: Kullanıcıların unutmak istemediği etkinlikler Siri’ye söylenecek ve Siri bunları tanıtacak. Siri kullanıcılara tavsiyelerde bulunacak.

-Bilinmeyen numaraya son: Bilinmeyen numaralar aradığında, işletim sistemi saniyeden kısa bir sürede internetten bir araştırma yapacak. Apple içerisinde bu numara kayıtlı ise bilinmeyen numaranın altına ‘olabilir’ yazısıyla beraber numaranın sahibi ekranda görünecek.

-Şarja 3 saatlik çözüm: Yeni özellikle kullanıcıların bataryalarının ömrünü 3 saate kadar uzatabilmesi mümkün olacak.

-iPad ekranları bölünecek: iOS 9 ile iPad’lere geliştirilmiş klavye ve çoklu ekran özelliği gelecek. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek. 

-Toplu ulaşıma destek: Kullanıcılar toplu ulaşım araçlarının ne zaman geleceğini veya aktarmaların nasıl yapılabileceğini, Apple harita uygulaması üzerinden takip edebilecek.

-İçilen suyu bile ölçecek: Apple HealtKit sağlık uygulamasını da yenilendi. Apple Watch veya diğer sağlık ekipmanlarıyla yapılacak ölçümlerle  suyun miktarı bile görüntülenecek.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.